CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  

FERICIREA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
 
  
Fericirea începe de dimineaţă, atunci când te trezeşti lângă cineva drag, atunci când ai cui să spui “bună dimineaţă”. Atunci când ai cui să zâmbeşti şi cine să-ţi zâmbească. Fericirea nu este să ai o casă cu 11 camere şi piscină sau un Bentley. Oamenii care le au nu sunt mai mulţumiţi sau mai sănătoşi.Nu sunt nici mai iubiţi de familiile sau prietenii lor, sunt doar invidiaţi .  
  
Fericirea înseamnă să ai părinţii în viaţă, să ai copii, să ai o casă şi ce să pui pe masă, să ai ce îmbrăca, să vezi, să simţi, să te plimbi, să ai un job, să fii sănătos. Mai ales să fii sănătos. Preţuim aşa de puţin faptul că suntem sănătoşi încât nici nu considerăm că asta ar fi motiv de fericire. Nu apreciem că tot ceea ce facem se datorează faptului că suntem sănătoşi.  
  
Fericirea este în pupicul pe care ţi-l dă copilul tău, cu braţele strânse în jurul gâtului, în momentele de tandreţe şi alint, în privirea aceea inocenţa şi sinceră. Când îi citeşti povestea de seară, când alergaţi în parc, când îi oferi jucăria mult aşteptată. Când îţi oferă primul surâs, când face primul pas, când te strigă prima dată.  
  
Fericirea stă în îmbrăţişarea persoanei iubite, în atingerea umărului pe care ştii că te poţi baza să muţi munţii dacă ar fi nevoie. Fericirea este în dragostea ce vă uneşte şi vă face cei mai frumoşi, cei mai buni şi cei mai puternici oameni de pe pământ.
Fericirea stă în vorba bună venită de la un prieten, exact atunci când ai nevoie, în sfatul care te ajută să mergi mai departe când nu vedeai nicio ieşire. În telefonul salvator, în întâlnirea potrivită. Fericirea stă în dragostea părinţilor care te-au crescut cu trudă şi iubire, în casă părintească unde te poţi întoarce oricând să-ţi încarci bateriile sau să-ţi lingi rănile. În ajutorul necondiţionat pe care ştii că îl găseşti oricând acolo  
  
Fericirea înseamnă să poţi să ajuţi, să dăruieşti ceva din tine, să transmiţi lucruri bune, să ştergi lacrimă unui om, să-i dai motive să zâmbească, să-i redai speranţa. Acestea toate sunt pentru mine fericirea. Să te bucuri de ceea ce ai şi să fii recunoscător, să te perfecţionezi şi să devii mai bun în tot ceea ce faci, în orice clipă. De aceea cred că foarte puţini sunt oamenii care pot afirma că nu au motive de fericirea. Şi aceia sunt oameni care se lupta cu multe lipsuri şi poate chiar cu o boală.  
  
-Dacă tu omule care citeşti acest text de pe computer, ai măcar atât atunci nu cred că te poţi plânge de lipsuri. Totul este o chestiune de percepţie, depinde unde te uiţi, ce alegi să vezi şi ce înseamnă fericirea pentru tine.
Fericirea este să crezi în cu adevărat în Dumnezeu,  
  
FIŢI FERICIŢI , STĂ ÎN PUTEREA VOASTRĂ!  
  
Referinţă Bibliografică:
FERICIREA / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2359, Anul VII, 16 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!