CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Şi amantele sunt oameni, nu-i aşa ??
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Viaţa e o ciudăţenie pictată în alb şi negru cu bune şi cu rele, virtuţi şi păcate, cel puţin aşa credem noi. Ce ne facem însă cu celelate infinite nuanţe de gri de care suntem înconjuraţi, sau pur şi simplu în care ne aflăm la un moment dat, cum să distingi care dintre griuri e mai greşit şi cât de greşit este din moment ce te simţi incredibil de bine în păcat!  
  
Suntem cu toţii la tinereţe foarte corecţi şi rigizi în gândire chiar şi închistaţi în cutume dar cu timpul; când el fuge , tinereţea trece în goană pe lângă noi şi nu prea ne bucurăm de ce are sa ne ofere. Vremea se trece, îţi fuge precum nisipul de sub picioare nu mai crezi chiar aşa. O relaţie apărută de nicăieri, visată dar nu dorită cu adevărat, începe întâi prin priviri, atracţie şi jocul seducţiei, incredibilele mici chestii comune, comunicarea non verbală şi încă vre-o 1000 de chestii, toate încântătoare, o atingere ocazională, un banc cu semnificaţii sexuale...Tu afli mult mai târziu că este însurat sau separat cum zice el şi te bucuri doar că există şi te iubeşte în lumea asta stupidă plină de oameni neinteresanţi şi aşa minunat şi unic cum este, el tocmai pe tine te alege .  
  
Şi el este un zeu, al sexului, al cuvintelor de alint, al glumelor incitante, maestru al curtării şi al cadourilor mici sau mari dar chiar pe gustul tău şi mai ales al complimentelor ce te duc într-o altă realitate. El este săgetător şi tu fecioara- ce mai potrivire şi Urania spune că stelele vă sunt favorabile şi tu care crezi în horoscop, doar îl citeşti zilnic... Afli şi de soţie într-un final, că de fapt îl iubeşte şi şi-a închinat toată tinereţea doar lui, dar tu eşti deja prinsă cu totul şi iremediabil acum nu mai poţi scapa.Poate că de fapt nici nu vrei să scapi pentru că este incredibil de bine, pentru că nimeni nu te-a iubit aşa, o ştii şi tu dar o ştie şi el! Eşti o pradă de lux şi el este arcaşul perfect .  
  
Încă te simţi unică şi fericită, apar ceva regrete pentru serile în care doarme acasă, dar sunt destule ore şi zile care vă revin numai vouă! Poate că evită să se afişeze cu tine în oraş, dar te duce în vârf de munte să staţi 3 zile închişi în casă şi în jacuzzi cu mic-dejun în pat şi răsfăţ total...Nu vă plimbaţi de mâna voi doi precum alte cupluri de îndrăgostiţi, dar glezna ta poartă o bijuterie aleasă de el cu mult bun gust şi simt artistic, pe care tu nu o dai jos- semn de înaltă fidelitate. Şi dacă analizezi mai la rece nici-una dintre cele trei sau patru relaţii avute anterior nu ţi-a oferit vre-o satisfacţie şi nici măcar termen de comparaţie nu este cu ceea ce se întâmplă acum .  
  
Da are şi un copil, dar tu eşti prea tânăra că să îţi iei angajamente şi ce rost ar avea să îţi strici silueta şi să te transformi într-o gospodină, nu ţi-o doresti , asta chiar nu ţi se potriveşte deloc. Şi ar mai fi multe gânduri ce te frământă uneori căci mai ai încă o fărâmă mititică de conştiinţă, le alungi însă cu o scuturare de cap, căci trebuie să fugi la coafor să te aranjezi perfect pentru orele perfecte în care va fi doar al tău.  
  
Referinţă Bibliografică:
Şi amantele sunt oameni, nu-i aşa ?? / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2355, Anul VII, 12 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!