CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Viaţă fără de moarte (ultima parte)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Marian şi-a dat seama în ultimul timp, că mama nu mai putea lupta cu boala necruţătoare. În ultimi 5 ani această luptă cu cancerul îl secătuise şi pe el. Abandonul tatălui sau îl necăjise mult timp dar într-un final a acceptat situaţia. Cu toate aceste neplăceri inima îi tresălta de bucurie ori de câte ori se gândea sau o vedea pe Clara. Demnitatea ei în faţă bolii, surâsul angelic şi bunătatea ei, îi dădea şi lui putere să lupte cu toate încercările vieţii.
Îşi puseseră amândoi mari speranţe în transplantul de măduvă ce urma să se efectueze într-o clinică privată din Istambul. Erau dorinţe şi vise ce se voiau împlinite. Într-una din zile şi-a făcut curaj pentru a-l aştepta pe tatăl ei şi a îi spune de planul lor de a se logodi. Acesta a zâmbit şi l-a îmbrăţişat apoi le-a urat multă fericire! Însufleţită Clara suportat mult mai bine tratamentul pregătitor transportului şi intervenţiei din Turcia. Speranţa şi iubirea, înfloreau pentru cei doi tineri.
Au chemat un preot pentru a le citi binecuvântarea pentru logdnă. Şi pe mama lui a împărtăşit-o preotul, într-un moment mai bun când era destul de lucidă.
Nu a trecut mult şi mama lui s-a stins. Era o zi ploioasă de joi, l-a sunat şi pe tatăl sau să îl anunţe; dar acesta era prea ocupat şi indiferent faţă de acest eveniment aşa de trist. A urmat un iureş cu priveghiul, înmormântarea şi pomana de după.
Apoi Clara a plecat la clinică şi el s-a ocupat de toate dorinţele mamei sale. A donat icoanele, tablourile o parte din cărţi, televizorul, frigiderul şi cuptorul cu microunde spitalului pentru sala de aşteptare. A vândut apoi apartamentul părinţilor şi a păstrat doar albumele cu fotografii şi un portret din tinereţe al mamei cu el mititel în braţele ei. Trecea des pe la cimitir dar era împăcat că mama lui nu mai suferă. Hainele şi alte lucruri personale le-a dat de pomană.
La întoarcere Clara era de nerecunoscut, îi dispăruse plaoarea aceea şi cearcănele vineţii de sub ochi, părul începuse deja să crească şi pusese şi câteva kilograme pe trupuşorul ei scheletic. În următoarele două luni s-a întremat bine de tot şi ultimele analize au relevat faptul că acum cancerul era în remisie şi valorile se apropiau de normal. Bucuroşi cei doi tineri îşi consumau iubirea şi făceau planuri de căsătorie.  
  
Viaţa lui Marian a luat o întorsătură total neaşteptată spre bucurie! Dacă cancerul şi moartea îi răpiseră mama, toată această suferinţă îi dăduse ocazia să o întâlnească pe Clara! Avea acum toate motivele să trăiască frumos şi să se bucure de viaţă lui împreună cu femeia dragă!  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Viaţă fără de moarte (ultima parte) / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2346, Anul VII, 03 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!