CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Eu te aşteptam
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Aveam 16 ani, incercam să desluşesc ce înseamnă lumea mare şi cu ce se mănâncă. Adoram filmele muzicale, mă hrăneam cu muzică, cu beletristica pe care o devoram, în vise eram actriţa, eram dansatoare, aveam voce şi graţie că nimeni alta şi tu întodeauna mă găseai şi trăiam amândoi fericiţi ca în poveşti. Asta se întâmpla mai ales după sărutul acela profund în care eu ridicăm piciorul graţios, încălţat în pantoful minunat şi eram filmată din profil în cea mai perfectă ipostază. Făceam scenarii în cap cu tot felul de surprize pe care tu mi le făceai, mă îmbrăcăm de fiecare dată în altceva şi părul care îmi stătea impecabil în orice împrejurare.
În liceu viaţă era frumoasă deşi trecusem de două ori prin examene, odată la admitere şi apoi la sfârşitul clasei a zecea, odată cu trecerea în treapta a doua. Mergeam des la piese de teatru şi la spectacole de balet sau opera. Eram atrasă de lumea scenei şi deşi nimeni nu mă încuraja spre domeniul artistic mie îmi plăcea enorm magia scenei. Dirigintele nostru D-l profesor de limba română N.Rotund , mă aprecia şi îmi dădea de citit , mai mult decât celorlaţi. Citeam tot ce îmi cădea în mâna şi aveam o uşurinţă în a memora si recita versuri.
Exista în liceu un cenaclu la vremea aceea, am mers şi eu să mă înscriu, am recitat o poezie de Geo Bogza şi am fost primită. Nu aveam o voce muzicală aşa cum aş fi vrut dar aveam dicţie şi asta mi-a folosit căci îmi dădeau să recit poeziile acelea patriotice cu cuvinte greu de pronunţat, dedicate lui Ceauşescu şi partidului. De multe ori prezentăm spectacolele şi eram foarte mândră de succesele mele.
Credeam în sinea mea că într-o zi tu mă vei vedea cât de perfect am recitat poezia sau cât de frumos am prezentat întregul spectacol. Deşi mai toate colegele mele aveau "prieten", eu nu aveam, la ceaiurile de vineri seara dansam mai mult în grup melodiile la modă şi mă retrăgeam când era un blues căci nu aveam un partener stabil.
A trecut liceul cu examenul de bacalaureat cu tot a venit examenul de admitere la o facultate cu cursuri la zi dar în alt oraş căci la noi nu erau decât secţii de seral. Apoi toamana m-am prezentat la locul de muncă. Cam atunci prin octombrie am revăzut un fost coleg de liceu de care m-am îndrăgostit. Am crezut că eşti tu, cel pe care îl aşteptasem dintotdeauna, dar nu a fost aşa. Îl iubeam e drept şi el mă iubea dar nu era deloc ca în visele mele. Venirea pe lume a copiilor la diferenţa de 5 ani, infidelităţile soţului şi uneori egoismul lui m-au îndepărtat emoţional de el.
Până într-o zi când destinul a vrut că noi doi suflete pereche să ne intâlnim! Am ştiut că eşti tu cel pe care îl aşteptasem, deşi nu mai eram tânără, am ştiut că ai să îmi vezi frumuseţea sufletului, am ştiut că ai să mă duci pe nişte trepte foarte înalte de simţire şi ai reuşit. Nu mai eram tânără dar sufletul era la fel de înflăcărat ca şi la 16 ani. Te-am iubit cu tot sufletul, cu toată fiinţa mea, pentru că tu mi-ai şters toate lacrimile.Timpul petrecut împreună mi-a readus în minte toate visele de iubire, toate acele happyending-ri ale filmelor văzute se prelungeau acum zi de zi în viaţa mea. Momentele acelea de telepatie în care ne gândeam amândoi în acelaşi timp la aceleaşi lucruri, rezonanţa emoţiilor noastre, totul era la superlativ .
Plecarea ta a fost momentul când am descoperit scrisul. Deşi eram ruptă în bucăţi dupa accident şi sufeream enorm, când îţi scriam poezii mă regăseam şi îţi adresam acele cuvinte interzise. Încă îţi scriu şi te caut prin vise.
Mi-ai promis că ne vom iubi în altă viaţă ... las uşa deschisă pentru acel moment şi te aştept .  
  
Referinţă Bibliografică:
Eu te aşteptam / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2266, Anul VII, 15 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!