CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

O CANĂ CU CAFEA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Uneori viaţa este o ceaşcă plină cu cafea fierbinte, o cafea pe care ne-o dorim de când am deschis ochii şi până când apucăm strâns ceaşcă de tortiţă. Prelungim plăcerea de a o pregăti: clătim ibricul de impurităţi sau praf, aşa cum aruncăm la coşul memoriei tot ceea ce ne-a rănit sau ne-a supărat cumva de-a lungul vieţii... Pe îndelete clătim şi ceaşca aceea albastră ce ne-a fost dăruită de ziua îndrăgostiţilor, aducem zaharniţa mai aproape şi borcanul în care am pus cafeaua preţioasă a sentimentelor noastre proaspăt râşnite şi parfumate sau mai vechi, dar cu o aromă inconfundabilă. 
  
Avem şi lapte proaspăt pentru a o purifica cu albul celest, întunecatul conţinut că şi o noapte fără lună, dar ne place uneori chiar şi o picătură de whisky fin. Sau cognac când vrem să ne intensificăm emoţia... Apoi punem apă la fiert pe aragaz, adăugăm două liguriţe din pudra cea frumos mirositoare şi o linguriţă de zahăr să ne fie viaţă şi mai dulce. Când vrem o aromă mai deosebită, presăram cu câteva granule de scorţişoară, aşa cum zâmbim în treacăt unui chip frumos ce ne-a atras privirea la metrou sau pe stradă. 
  
Focul timpului ne fierbe lin, licoarea magică şi ne aşezăm cu faţa spre soarele dimineţii sau spre ochii negrii ai iubitului ciufulit şi încă nebărbierit; ce ne salută grăbit aşezându-se. Prăjim şi nişte pâine toast şi ungem frumos feliile adăugând şuncă, brânză sau chiar miere dacă gustul ne-o cere, floricica din vază ne zâmbeşte, aburii cafelei ne inundă plăcut şi zâmbim vieţii şi soarelui, dar mai ales ne zâmbim nouă înşine zicând "azi este o zi minunată şi am să mă bucur de ea din plin "! 
  
Şi mulţumim cerului pentru ziua frumoasă cu soare, vieţii pentru tot ceea ce avem, părinţilor pentru ceea ce suntem iubitului pentru dragostea oferită necondiţionat şi Lui Dumnezeu pentru tot ! 
  
Fiecare îşi ia propria ceaşcă a vieţii în mâini. Unii o beau flămânzi cu repezeală şi trec prin viaţă precum un tren de mare viteză prin gările mici fără nume; fără simtă frumosul din locurile pe unde trec, fără să oprească în staţii mici să ia şi alţi călători. Alţii o beau încet pe indelete savurând fiecare înghiţitură şi o simt profund până în vârful degetelor. Dacă nu suntem atenţi, o bem prea repede şi fie ne ardem cerul gurii cu lichidul clocotit şi ajungem la zaţul amar al finalului total nepregătiţi să încheiem această plăcută experienţă. Şi, ca un făcut, ultima înghiţitură e cea mai bună şi eşti pe deplin conştient că se termină şi ai da orice ca să-o lungesti puţin. 
  
Nu ne place să o bem singuri, ci alături de cel drag! Bucuraţi-va de aromă intensă şi faceţi-o să merite a fi savurată până la ultima picătură.. 
  
Referinţă Bibliografică:
O CANĂ CU CAFEA / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2179, Anul VI, 18 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!