CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Minciuna
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Deşi îl iubea că o nebună, în adâncul inimii ei, ea se blama cu toată puterea morală a conştiinţei. Andreea se detesta pentru fiecare clipă de nebunie, pentru dorul neîntrerupt faţă de fostul ei profesor de istoria artei, acum - bărbatul iubit. El cu 23 de ani mai mare decât ea, îi predase doar două semestre la facultate. Un bărbat frumos, cu o charismă deosebită, un mentor desăvârşit, dar şi un bărbat bun de iubit. Toate studentele erau amorezate de el. Pentru că avusese şi proiectul de an tot la el, îi ceruse numărul de telefon dezinvoltă. El nu a avut reţineri şi i l-a dat, Andreea s-a angajat în urma unui concurs că pictor scenograf la un teatru mic, cvasinecunoscut. Într-o zi la sunat şi i-a propus să bea o cafea împreună la o terasă şi să mai vorbească cu el. De la acea plăcută intânlire la cafea, când povestiseră de toate trecuse deja o jumătate de an, când a sunat-o el într-o dimineaţă înainte de ora 9a.m. 
  
-Ai vrea să cinăm împreună, eşti liberă diseară? 
  
-Da, a răspuns ea bucuroasă deja pornind în minte caruselul întrebărilor: - cu ce mă îmbrac, merg la coafor, am timp să mă pregătesc? -Oare să îmi schimb lookul?? 
  
-La ce oră şi unde ??? 
  
-Unde preferi tu, a mai spus el cu vocea aceea inconfundabilă care făcea să îngheţe respiraţia unei aule plină ochi cu stundenţi în timpul prelegerilor. Şi-a cerut voie de la serviciu să plece mai devreme şi a mers să îşi cumpere ceva deosebit de îmbrăcat şi să îşi aranjeze părul şi manichiură . 
  
Au cinat la un restaurant cunoscut, apoi s-au plimbat depănând amintiri din vremea studenţiei ei, ea recunoscând sincer că îl iubea decănd l-a văzut prima oară. Vizibil măgulit şi chiar interesat de mărturisirea ei; i-a răspuns că şi el o admira dar nu se gândise că este obiectul iubirii ei tainice. 
  
De atunci se vedeau de două ori pe săptămâna întodeauna în garsoniera pe care ea o închiriase încă din timpul facultăţii. Era tipul acela de amant care te lasă cu răsuflarea tăiată. Fericirea ei, părea că îi da şi lui o stare ciudată de satisfacţie şi orgoliul lui de mascul şi mentor mai ales se umflau la infinit. Vorbeau lucruri impersonale şi foarte puţine; dar se iubeau intens în liniştea celor patru pereţi . 
  
Nu mai ieşeau în public, conştiinţa ei nu îi mai permitea să se afişeze cu el ştiind ce intimitate împărţeau atât de des. Uneori, el îi făcea cadouri drăguţe, fel de fel de obiecte decorative, nimicuri sau mai valoroase; uneori cărţi sau albume de artă. De ziua ei i-a adus frezii galbene, el ştia că sunt florile ei preferatele, dar şi o brăţară vintage din argint într-o cutie dreptunghiulară cafenie. 
  
Avea remuşcări dese Andreea, de la un timp şi el parcă era mai mult cu gândul în altă parte. Ştiuse din prima clipă că această relaţie nu are nici un fel de viitor, dar savura momentele într-o inconstiineţa aproape adolescentină. Şi într-o zi l-a văzut discutând pe stradă cu o tânăra, destul de aprins, fata era studentă desigur şi temperamentală, nu se sfia să strige în gură mare că îl iubeşte , că nu e drept şi altele ... 
  
Atunci a ştiut că aşa nu poate continua, deşi îl iubea încă mult şi tânjea nopţile după îmbrăţişările lui măiestre a spus stop. L-a sunat şi i-a zis că ar dori să se oprească aici. El galant şi rafinat aşa cum îi era caracterul întotdeauna, nu a obiectat şi a incheaiat discuţia într-un mod total neaşteptat pentru ea. 
  
-Ai fost specială, ANDREEA ! 
  
Pe moment i-a venit să urle căci ştia instinctiv că minte dar cu o ultima sforţare i-a răspuns: 
  
-ŞI TU! 
  
Deşi îi era foarte clar, că pentru el nu este decât încă o crestătura pe un răboj al cuceririlor facile! Viaţă i-a adus şi marea iubire în cale Andreeiei, atunci a realizat că de fapt nu îl iubise cu adevărat. Fusese doar o închipuire în mintea ei dornică de a fi apreciată şi "iubita" de cineva, oricine! L-a mai văzut prin oraş uneori cu tinere sub limita vârstei de 20 de ani chiar şi se miră în sinea ei : 
  
-Ce or vedea frate la el că e de seama bunicului poate?? 
  
Referinţă Bibliografică:
Minciuna / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2151, Anul VI, 20 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!