CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

Prima iubire (partea a doua)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Adela a absolvit cu notă mare- peste 9, facultatea de litere, dar pentru că marile oraşe erau închise în vara lui '89, ea a primit repartiţie la Năvodari. Durerea pricinuită de deziluzia creată de Laurenţiu, colegul de la Tulcea s-a estompat în timp, fiind concentrată să îşi ia licenţă şi repartiţia foarte rar îşi permitea să mai viseze la prima ei iubire. Vorbea des cu colegele ei unele se şi căsătoriseră dar ea încă nu întânlise un bărbat cu care să aibă o relaţie chiar şi numai de prietenie . 
  
La şcoala din Năvodari s-a împrietenit destul de repede cu celelalte cadre didactice, distanţa nu era prea mare, se ajungea cu autobuzul de la Tomis Trei în jumătate de ora. Iarna a venit cu căderea regimului Ceauşescu, cu Revoluţia şi marile schimbări aduse de ea. În afară că acum nu se mai stătea atâta la cozi şi apăruseră ziare şi reviste cu nemiluita, mari schimbări în viaţă ei nu erau. Totuşi în grupul de profesori îi surâdea uneori profesorul de sport, Mihai T. 
  
A invitat-o la o întânlire şi la un film la Cinema Popular, nu l-a refuzat, a fost o seară plăcută şi el i-a adus o floare roşie. Au mai mai fost şi alte întânliri, a fost şi primul sărut şi multe ore petrecute împreună. La şcoală nu prea îşi vorbeau, dar după program petreceau mult timp împreună. Ascultau cam aceeaşi muzică, dar la capitolul sport el era un tip foarte dornic de adrenalină îi plăcea mountainbike-ul şi motociclismul. Era destul de pornit să facă dragoste cu ea, dar fata nu se considera încă pregătită pentru acest pas. În plus educaţia primită în familie o făcea să fie prudentă în legătură cu sexul. L-a respins de mai multe ori şi până la urmă i-a spus că nu o va face înainte de căsătorie. 
  
-Atunci, haide să ne căsătorim, vrei...? 
  
Adela l-a privit parcă îl vedea prima oară, nu se vedea căsătorită cu el până la adânci bătrâneţe, să o facă doar pentru sex ...? 
  
-Ei, ce zici, ne căsătorim? 
  
-Aşa, arată cererea ta în căsătorie, a întrebat ea şocată? 
  
-Tu cu romantismul tău din cărţi, uite am să îţi cumpăr şi inel dacă vrei şi vin şi la ai tăi să te cer, dacă asta doreşti ? 
  
-Lasă-mă un timp să mă gândesc, a spus ea şi a plecat spre casă. 
  
Acasă a avut o discuţie cu multe argumente pro şi contra cu mama ei şi cu sora cea mică! Nu era sigură că asta îşi doreşte, nu simţea bucuria aceea teribilă pe care o simţeau prietenele ei când vorbeau de căsătorie, de rochia de mireasă şi de voal, de nuntă, invitaţi etc... 
  
Până la urmă, după o săptămâna de gândire i-a spus lui Mihai: 
  
- Da, ne căsătorim! 
  
Căsătoria a fost un eveniment frumos în ambele familii , ceremonia religioasă i-a rămas mult timp în minte; iar la nuntă s-a dansat şi s-a petrecut toată noaptea. A doua zi s-au numărat banii primiţi şi era o suma frumuşica, ea ar fi vrut să îi dea pentru un apartament frumos, chiar dacă nu le-ar fi rămas nimic după aceea, dar Mihai avea alte planuri- el visa la o motocicletă puternică cu care să participe la concursuri. Părinţii asistau şi ei la discuţii şi chiar şi naşii. În final ea a cedat parţial şi nu au dat decât avansul pentru apartament şi au făcut un împrumut pentru restul sumei astfel că să îşi realizeze şi Mihai visul. 
  
Au cumpărat un apartament mai mic la etajul patru dar nu aveau mobilă , nu aveau electrocasnice. Salariile lor de profesori erau mici şi având şi împrumutul au preferat să stea într-o camera la părinţii ei. Nimic nu era cum ar fi vrut ea şi după nici trei luni de la nuntă a rămas şi însărcinată. Vestea nu a bucurat-o pe moment, se gândea doar că va trebui să întrerupă serviciul că să crească copilul şi unde vor stă, căci nu era chip să strângă ceva bani de mobilă sau de celelalte. Mihai în schimb era încântat făcea planuri cum vor merge toţi trei la concursuri. 
  
Sarcina a schimbat-o mult, era foarte slabă şi vomita tot timpul. De două ori a stat câte o săptămâna în spital pentru că copilul nu asimila suficient. Mihai în schimb era cel mai fericit, voia să iasă mereu cu prietenii să le facă cinste că va fi tată. În weekenduri participa la tot felul de întreceri sportive, nu era niciodată acasă. 
  
Adela intră în luna a cincea de sarcina când Mihai a participat la un Cocurs de Motociclism la Braşov, avusese o presimţire şi i-a spus să nu participe. Dar el a plecat foarte nerăbdător să fie primul, condiţiile meteo nu era favorabile dar concursul s-a ţinut totuşi... După 30 de minute, a derapat, s-a răsturnat cu piciorul stâng prins sub el, sireane, ambulanţe, a ajuns în stare gravă la spital şi a trebuit să i se amputeze piciorul de deasupra genunchiului. 
  
Ea, foarte traumatizată a pierdut sarcina. Au mai locuit împreună câteva luni şi apoi s-au despărţit. El având proteză la picior şi în depresie totală. 
  
Adela mai tristă şi mai nefericită că niciodată, a locuit tot cu familia ei. 
  
Referinţă Bibliografică:
Prima iubire (partea a doua) / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2133, Anul VI, 02 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!