CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Cioburi de viaţă ...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cioburi de viaţă ... 
  
Orice vârstă am avea, noi oamenii avem mare nevoie de iubire, avem nevoie să dăruim şi să primim. Cu cât dăruim mai mult, cu atât aşteptăm mai mult. Dar uneori greşim în această aşteptare prea mare. Pentru că fiecare om iubeşte în felul sau în ritmul sau. Unii au o capacitate foarte mare de a se exterioriză, alţii în schimb... o simt adânc în inima, dar nu spun, nu trâmbiţează în gura mare. Sunt oameni care pot iubi foarte puternic şi fac din asta chiar o artă, sunt charismatici, împrăştie iubire tuturor cu dărnicie, alţii sunt introvertiţi şi numai în intimitate îşi arată dragostea ce o simt. Unii oameni când iubesc, o pun pe persoană iubita deasupra tuturor! 
  
Unii oameni însă nu sunt capabili să iubească. Prin firea lor sunt reci şi egoişti. Iubind o astfel de persoană rişti să suferi foarte mult şi să fii decepţionat/a. Acei oameni ce nu pot înlocui cuvântul EU cu minunatul pronume personal -NOI!!! Nici nu ar trebui să încerce o relaţie căci se simt bine doar cu ei înşişi! Unele relaţii te duc dincolo de curcubeu, altele te coboară sub limita umană; din toate însă învăţăm câte ceva. Chiar dacă suferim uneori, apoi devenim mai înţelepţi şi mai puternici! Oameni dragi, iubiţi-va mult şi apreciaţi omul ce va este tovarăş de viaţă. Iubirea e un dar... nu îl lăsaţi să se risipească în vânt…E DREPT că dragostea ne oferă cel puţin în prima faza satisfacţii nemaintalnite până atunci, dar de multe ori ne hrănim singure iluziile inzestrandu-l pe omul iubit cu nişte calităţi pe care el nu le are! Cel puţin nu încă...; eu zic că în tinereţe ne îndrăgostim de iubire. Poate greşesc spunând asta, dar aşa s-a întâmplat de multe ori. Ne este greu uneori să fim adevăraţi, ne este frică să nu fim înţeleşi greşit, încercăm prea mult să fim plăcuţi de ceilalţi şi uităm să fim noi, noi cei adevăraţi şi simpli. Chiar şi în faţă oamenilor pe care îi iubim din teamă de a nu îi dezamăgi nu reuşim să ne revelăm sufletul pe deplin, simţirile adevărate pe care le experimentăm. 
  
HAI SĂ NE ARĂTĂM ADEVĂRATELE SENTIMENTE ... sufletul şi toate culorile din care e compusă paleta noastră de culori !! Unele relaţii te duc dincolo de curcubeu, altele te coboară sub limita umană; din toate însă învăţăm câte ceva. Chiar dacă suferim uneori, apoi devenim mai înţelepţi şi mai puternici! 
  
Din dorinţa de a fi pe plăcut celui iubit, am adorat totul la el, chiar şi defectele, el în schimb ne-a taxat cu meticulozitate fiecare mică imperfecţiune… La un moment oboseşti să fii mereu criticat mai ales de un om care nu îţi este superior că şi inteligenţă, origini sau educaţie; şi atunci te arăţi aşa cum eşti, fără milă şi fără regrete. Atunci când realizezi că singură te-ai făcut preş pentru un oarecare, dezamăgirea provocată de el dar şi de ţine însăţi că ai fost orbită de vorbe mieroase, fără substrat, este mare. Întorci foaia şi termini tot! Despărţirea este pasul intermediar spre o altă treaptă a evoluţiei noastre. Nu fiţi trişti că sunteţi singuri, fiţi recunoscători că aţi iubit şi că aţi fost iubiţi. Timpul nu se termină acum! Veţi mai iubi şi cu siguranţă veţi mai fi iubiţi. Atunci când ne rătăcim de noi am vrea că altcineva din afară să vină şi să ne întindă mâna sau să ne recunoască frumuseţea sufletului..... Un suflet bun şi iubitor nu este apreciat la justă valoare decât de un alt suflet la fel de bun, la fel de înalt. Cei ce nu va apreciază se află mult sub voi din punct de vedere vibraţional. Şi atunci o relaţie cu un astfel de om ar fi din start un eşec. Unii oameni nu îşi expun frumuseţea interioară de teamă de a nu fi răniţi, alţi se tem de eşec, alţii se tem de despărţire sau de a nu fi abandonaţi. 
  
Dacă am începe o relaţie cu încredere, înfruntând teamă de eşec sau de abandon, perfect conştienţi şi asumându-ne faptul că un lucru care a început la un moment dat va avea inevitabil şi un final… atunci nu s-ar mai transformă o despărţire într-o tragedie. ... 
  
Uneori plagem cu lacrimi de bucurie , alteori cu lacrimi grele de tristeţe adâncă , uneori inima din piept ,se rupe în bucăţi şi se transformă în cristale de durere... Ele se răsfrâng peste oameni şi întristează tot în jurul lor că un şuvoi rece-chiar îngheţat şi învolburat ce matură totul în cale ... Uneori plângem de durere , alteori de neputinţă , uneori plângem în tăcere , alteori doar din suferinţă . Când ne plângem de milă, însă e cel mai trist, pentru că nu putem acuză pe nimeni de eşecul nostru că şi oameni , şi am smulge carnea de pe noi sau am urlă precum lupii de atâta durere.... 
  
Şi totuşi lacrimile ne şi vindecă , după un plâns sănătos; luăm decizii şi ne transformăm în stanca ! De azi voi fi un alt om mai puternic şi mai înalt sufleteşte , căci nu mă voi mai lasă călcat în picioare nicicând ! Nu cred să fie om în lumea asta mare şi tare nedreaptă uneori, care să nu fi plâns cu toată fiinţă lui ... 
  
GABRIELA 
  
Referinţă Bibliografică:
Cioburi de viaţă ... / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2091, Anul VI, 21 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!