CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

IUBIREA NU DA REST !
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
După 28 de ani de căsnicie cu colegul meu din liceu F, eu mama a doi copii mari acum ; după amantele lui şi dezamăgirile mele am spus pas . Poate pentru că nimeni, nici chiar eu nu mă credeam în stare să o fac , sau poate avusese dreptate Urania când spusese sâmbătă la horoscop că peştii aflaţi într-o relaţie de minim 28 de ani vor evada din acvariul călduţ , din mâlul în care au stat până acum şi vor face un salt incredibil afară din peisaj . Cert este că mi-am luat fiul cel mic (care abandonase anul trei de facultate prins în vraja jocurilor de noroc) am plecat din oraşul natal cu două genţi şi ne-am mutat în gazdă la o contabila în Buc chiar lângă Inter.Ne-am căutat de muncă amândoi , fiecare refuzând ajutorul lui F . Mi-am găsit ceva provizoriu la un restaurant în centrul vechi . 
  
Duminică 10 iulie, merg la interviu, mă întreabă patroana ce vârstă am îi zic 48 dar eu împlineam chiar 49 ;nu admiteam incă că sunt atât de aproape de 50 de ani .Curioasă cuprind cu privirile atmosfera de acolo , erau mai mulţi tineri , unii chiar foarte tineri...Unul dintre ei m-a privit insistent şi chiar când m-am ridicat să plec după scurtul interviu i-am zărit privirea ochilor negrii în reflexia geamului de la intrare . 
  
De luni de dimineaţă am început munca, un carusel de nopţi nedormite de ture interminabile şi stat în picioare, astfel că dimineaţa de abia îmi târam picioarele până acasă .Privirile lui V- neagră catifea pe o faţă incredibil de albă şi perfect bărbierită mereu, mă urmăreau tot timpul.Am început să ne placem pur şi simplu, făcea ce făcea şi era lângă mine când aveam nevoie, făcea gesturi incredibile doar pentru mine într-o discreţie ce mă uimea . Până la urmă i-am zis într-una din nopţile de muncă că nu mă pot odihni din cauza lui şi că îmi bântuie visele .El care era incredibil de serios a râs într-un fel care mi-a dat foc pur şi simplu, era incredibil când râdea aşa din toată inima. Multe lucruri ne erau împotriva, în primul rând locul de muncă, căci nu erau permise relaţiile între colegi; apoi era evident o diferenţa prea mare de vârstă între noi, nu a vrut mult timp să îmi spună ce vârstă are până în ziua când a împlinit 30 , erau practic vre-o 19 ani între noi prea mult , mult prea mult . 
  
Ştiam că nu va dura această relaţie, ştiam că nu puteam aştepta nimic de la el şi totuşi inima avea altă părere. Soţul meu, când nu era pe mare,venea uneori în vizită să vadă băiatul să mă vadă şi pe mine.Mâncăm toţi trei la restaurant şi discutăm ce planuri avem ce planuri are el...La una dintre intanliri mi-a povestit ceva de o italiancă ce o avusese cadeta pe vapor, era clar că îl suna pe telefon şi când eram la masă şi el sărea că ars să îi răspundă .Nu mă mai afecta deloc ceea ce făcea soţul meu . 
  
Aveam cu totul altceva în minte şi nicidecum o reconciliere cu el . 
  
Frumosul şi tânărul meu coleg V, este sportiv, nu bea, nu fumează şi nici măcar cafea nu bea.Într-una din seri ni s-a luat curentul ,afară ploua şi era furtună cu fulgere am prins un moment când eram doar noi doi, colegii ieşiseră pe terasă să fumeze şi i-am zis ce mă fac eu cu tine ?? El m-a privit şi a zis ce vrei să spui ? Păi nu ai nici-un viciu nici măcar la o cafea nu te pot invita! L-a bufnit râsul ăla contagios şi a zis dar putem merge la o îngheţată.. 
  
Şi am mers la prima îngheţată, am mers şi la prima intânlire adevărată, ne-am iubit că nebunii vre-o două ore apoi m-a condus unde stăteam cu fiul meu.A fost una dintr-un lung şir de experienţe incredibile sexuale dar mai ales emoţionale căci fiecare noapte de luni când aveam liber de la muncă ne-o petreceam împreună.Tot ceea ce trăisem în 28 de ani de căsnicie era palid şi neînsemnat în comparaţie cu ceea ce experimentam noi acum . Aveam multe foarte multe momente de telepatie ştiam când se trezeşte din somn, căci primul lui gând era la mine şi eu sughiţam o singură dată dar violent, adânc în stomac...Ştiam când urma să mă sune, dar şi el ştia când îi va suna telefonul sau când îi voi da sms, ne trimiteam în serile în care nu ne intanleam fizic şi 50 de sms . Trăiam ceva cu totul excepţional şi nu regretam nici-o clipă . Mi-a povestit despre mama lui moartă de cancer când el avea doar 16 şi de sora lui care a stat în comă după moartea mamei lor şi acum face dializă , Mi-a povestit că cea mai mare fobie a lui sunt spitalele, când intră într-un spital se simte de parcă da mâna cu moartea . 
  
Şi-a venit şi finalul, nimic nu l-a prevestit, nimic nu m-a avertizat că se va sfârşi, miercuri seară după o tură de 13 ore de muncă un taxi apărut de nicăieri m-a lovit pe trecerea de pietoni. Piciorul stâng rupt la genunchi, mâna ruptă în trei locuri, a venit la spital a două zi şi m-am speriat când l-am văzut nişte cearcăne negre în jurul ochilor lui de catifea neagră...Durerea mea era nimic pe lângă durerea lui. M-a sărutat pe obraz dar ochii lui au rămas îngheţaţi.Mi-am dat seama mult mai târziu că acela a fost finalul şi că nimic nu va mai fi la fel .Am mai vorbit de câteva ori la telefon şi asta a fost tot. M-am apucat cât am fost în ghips şi după aceea, de scris poezii de dorul lui . Aş vrea să îl revăd odată şi să îi dăruiesc primul meu volum :"Iubirea nu dă rest ." 
  
Referinţă Bibliografică:
IUBIREA NU DA REST ! / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2058, Anul VI, 19 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!