CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Spiritual >  
Autor: Ligia Gabriela Janik         Ediţia nr. 1319 din 11 august 2014        Toate Articolele Autorului

Gabriela JANIK - O INIMĂ PLINĂ DE DORINŢE... (POEM CELEST)

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am dorit în inima mea să pot înconjura pe cei din jurul meu cu Dragoste curată şi neprefăcută. Cu foarte multă dragoste! Însă cu durere am observat că celor dragi mie, chiar fără să vreau, deseori le-am dăruit ... ură!
Am dorit ca Bucuria inimii mele s-o împart cu cei apropiaţi mie dar din păcate deseori le-am produs multă, multă tristete şi amărăciune!
Am dorit să ofer Pace celor din jurul meu, dar nu am putut pentru că Însuşi Domnul Iisus este Pacea noastră şi numai El ne-o poate da!
Am dorit să pot avea răbdare, iar în anumite împrejurări să cer chiar Îndelunga Răbdare. Însă, am scos la suprafaţă doar o inimă nerăbdătoare şi neastâmpărată!
Într-un tâziu mă hotărâsem să dăruiesc Bunătatea. Dar ... răutatea i-a luat locul de cele mai multe ori!
 
 
Când am vrut să-i pot ajuta pe cei nevoiaşi şi lipsiţi de puteri, crezând că Facerea de bine este menirea mea, tocmai atunci am făcut mai mult rău dând frâu liber Lăudăroşeniei şă-şi făcă aripi... zburând triumfătoare prin odăiţa inimii mele.
Când am crezut că sunt Credincioasă lui Dumnezeu şi celor din jurul meu, când am vrut să le inspir încredere, necredincioşia însă a stat lipită de mine făcându-mă să-i rănesc pe cei dragi mie!
 
 
Am dorit sa ofer Blândeţe, dar ... cu tristeţe spun că duritatea, de multe ori, şi-a spus cuvântul!
Cât despre Înfrânarea poftelor ... niciodată nu le-am putut stăpâni deoarece, Invidia, Lacomia, Pizma, Minciuna, Îmbuibarea, Flirtul şi multe alte vicii mi-au controlat viaţa!
 
 
De atunci, mă întreb neincetat:
„De ce oare Răul stă lipit de mine, ori de câte ori vreau să fac Binele?”
Iar vocea Duhului Sfânt îmi şopteste:
„Pentru că inima ta nu este predată în totalitate Dumnezeului tău!”
 
 
De aceea, cu rugăciune smerită în odăiţa mea, doresc ca El să-mi imbrace inima cu: Pace,
Bucurie,
Credinţă,
Blândeţe,
Bunătate,
Dragoste,
Facerea de bine,
Înfrânarea poftelor
şi
Îndelungă răbdare...
 
 
Şi astfel, Roada Duhului Sfânt să domnească în inima mea.
Pentru că acestea sunt lucrurile după care sufletul meu tânjeste cu adevărat, dorind să am tot mai mult din Dragostea Tatălui meu Ceresc.
-----------------------

Ligia-Gabriela JANIK
Aldingen, Germania
14 iulie 2014
 
 
Referinţă Bibliografică:
Gabriela JANIK - O INIMĂ PLINĂ DE DORINŢE... (POEM CELEST) / Ligia Gabriela Janik : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1319, Anul IV, 11 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ligia Gabriela Janik : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ligia Gabriela Janik
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!