CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Gabriela Docuță         Ediţia nr. 2745 din 07 iulie 2018        Toate Articolele Autorului

Ce vină are Dumnezeu?...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ce vină are Dumnezeu că a pus în Om perfecțiunea "după chipul si asemănarea sa" şi puterea creatoare a divinității? Ce vină are El dacă Omul o foloseşte pentru un cu totul alt scop decât cel pentru care i s-a dat, căutând constant justificare faptelor sale lipsite de dumnezeire?Viața e una singură, e adevărat, dar asta nu ne dă dreptul s-o trăim uitând că suntem cu toții copiii Domnului şi că suntem egali în fața Lui.Paradoxul este că tocmai această putere, cu care suntem înzestrați, ne oferă şi distrugere, nu numai viață. De ce o întrebuințăm greşit m-am întrebat de multe ori. De ce ne-a lăsat Dumnezeu şi alternativa unei alegeri incorecte? Pentru a suferi, pentru a învăta şi evolua, către ce? Finalul vine inevitabil şi la cei care au ales corect...atunci? 
  
Dacă nu există nimic dincolo de această viață, de ce s-ar mai fi străduit Creatorul ca să creeze o operă atât de complexă? La ce i-ar fi folosit efemeritatea noastră dacă nu doar prin ea ne-ar fi putut oferi şi nemurirea?... De felul cum parcurgi calea efemeritătii, tu vei înțelege că transpunerea intr-o stare de eternitate nu este imposibilă, vei simți că această stare aparține spiritului şi nu trupului. 
  
Dacă mergi către întuneric vei simți sfârşitul asemeni unui sfârşit, dar dacă mergi către lumină vei simți sfârşitul ca un început,dar într-o altă formă, iar aceasta este recompensa ce-o primeşte un om care îi deschide sufletul său lui Dumnezeu. Sensul vieții capătă lumina, nimic nu mai este în zadar, coboară pacea în inima ta şi odată cu ea, viața!... 
  
Referinţă Bibliografică:
Ce vină are Dumnezeu?... / Gabriela Docuță : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2745, Anul VIII, 07 iulie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Docuță : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Docuță
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!