CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Gabriela Docuță         Ediţia nr. 2564 din 07 ianuarie 2018        Toate Articolele Autorului

O altfel de urare pentru Anul Nou
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un an nou dar totusi vechi în esență a bătut iarăşi la uşa noastră. Îl vrem, şi credem în el visându-l mai bun,dar si îl respingem totodată. Nu vrem nimic nou, pentru care ar trebui să depunem eforturi considerabile, cărăm vechiul an incă în spatele nostru ca pe o povară căci ne-am ataşat de el şi nu avem curajul să spunem stop unor amintiri care ne hrănesc dezamăgirea . E mai presus de intelegerea mea de ce ne este frică de necunoscut şi nu îndraznim să fim liberi. Gongul existenței bate intr-o surdină dureroasă şi apăsarea ei doar inima o simte. 
  
- De ce, Doamne, tu faci totul ca să ne eliberezi şi noi refuzăm cu înverşunare ajutorul tău? Îmi scapă din rațiune motivul pentru care noi distrugem conştient lucrarea Ta.Câmpul de luptă este trupul acesta care se împotriveşte voii Tale şi moare lăuntric puțin câte puțin, uitând cum e să trăiesti pentru totdeauna ca un Dumnezeu. Frica si grijile inutile ne schimonosesc sufletele şi ni le țin în sclavia unori idoli chiar de noi creați. 
  
Chiar şi filozofii au căzut în capcana acestei lumi, iar in loc să se elibereze prin înțelepciunea lor, ei au experimentat opusul închizându-se de bună voie în descifrarea a ceva ce nu poate fi descifrat de mintea noastră. Creația nu poate explica ce este Creatorul, ea trebuie doar să se bucure de privilegiul care i s-a dat prin naştere. Omul trebuie să-şi trăiască dumnezeirea şi nu să se impotrivească firii sale crezând că nu merită nemurirea datorită păcatului primordial. Din contră,fără experiența dureroasă a păcatului nu ne vom întoarce la Tatăl. Oare de ce vedem totul răsturnat? 
  
Nu poți convinge pe nimeni de existenta Dumnezeului din tine, decât prin sacrificare de bunăvoie a acelei părți din interiorul tău care te sabotează în găsirea adevărului. Nimeni si nimic din afara ta nu poate să-ți dea puterea de a invinge răul din tine, totul e pus in suflet si trebuie sa faci efortul ca să-ți aminteşti. 
  
Viața nu are nici o valoare dacă nu ştii să mori!A accepta moartea inseamnă a te dărui vieții , liber si făra constrângeri. Dumnezeu este voința ta în acțiune, foloseşte-l! El aşteaptă să-ți amintesti că nemurirea e a zeilor....adică a acelora care se ridică cu un milimetru deasupra condiției lor umane. 
  
Am început anul gustând această moarte printr-un accident vascular cerebral şi am primit, în sfârsit, răspunsul pe care îl căutam. Nu doar că suntem chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, ci suntem în mâinile Lui constant şi din marea Sa dragoste pentru noi, primim în fiecare zi şansa ca să îĺ redescoperim, sau mai bine zis să ne redescoperim divinul din ființa noastră.Spiritul nostru adoră să-şi simtă iarăşi nemurirea şi ne hrăneşte cu iubirea lui eternă fiecare celulă a corpului nostru care nu va mai putea fi astfel prizonier al timpului şi spațiului. Ca să crezi în miracole trebuie să te simți ca un miracol, suflet frumos!Aminteste-ți clipă de clipă că nu eşti singur în incercarea asta numită:viață! Pe un drum nou mergi anul acesta şi va fi cu adevărat un An Nou, căci pe drumul vechi dacă mai mergi nu îl vei intâlni niciodată! 
  
Referinţă Bibliografică:
O altfel de urare pentru Anul Nou / Gabriela Docuță : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2564, Anul VIII, 07 ianuarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Docuță : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Docuță
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!