CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  
Autor: Gabriela Docuță         Ediţia nr. 2532 din 06 decembrie 2017        Toate Articolele Autorului

Oportunist + Fantezist
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Recunosc că sunt un partizan al oportunismului, care-şi schimbă ideile după imprejurarea în care se află şi urmăreşte în toate un interes personal: dragostea întru Hristos! Profit de orice situație, bună sau rea - aşa cum mi-o oferă viața - , pentru a învăța cum să fiu eu însămi. A alege să fii fericit fără a răpi din fericirea altuia, ci a ți-o făuri cu propriile mâini, mi-a arătat calea spre o gândire liberă şi mi-a redat bucuria de a vedea frumusețea acestei lumi. 
  
Am absolvit şcoala singurătății şi a durerii, profesori mi-au fost tăcerea şi curajul de-a mă opune fricii, dar diploma de merit n-o pot arăta nimănui, căci este impalpabilă, fiindcă în realitate e Iubirea. Ea a fost cea care m-a făcut să cred în fantezia unei lumi nevăzute, a inimii renăscute prin sacrificiu, iar nerealizabilul a devenit realizabil doar prin acceptarea unui adevăr dureros. 
  
Eu port toată vina că mi-am lăsat sufletul să moară, refuzând să-l ascult! Nu aveam încredere în mine, tocmai din acest motiv...nu ştiam să ascult. Mă încăpățânam să cred că viața este o luptă şi că trebuie să câştige cel mai bun. Dar ce folos să câştigi orice în lumea aceasta, dacă îți pierzi sufletul. El nu vrea decât să iubească, să fie liber şi să aibă strictul necesar. Noi îi punem poveri peste poveri şi-l sufocăm, iar odată cu el şi noi ne prăvălim sub greutatea acestora, vrând din ce în ce mai mult. Şi ce ia omul cu el din toate acestea? Nimic, dar am dovedit că am reuşit în viață! Ce?... 
  
Strădania mea m-a costat mai mult decât a meritat şi o atitudine greşită față de mine însămi, m-a împiedicat în a mă bucura chiar şi de ceea ce realizasem. Neliniştea din gândurile mele a început să somatizeze aceste emoții şi sufletul a început să-mi vorbească prin durerea corpului. O durere vie încerca să-mi readucă la viață ființa şi eu tot nu înțelegeam. Încercam pe orice cale să o înăbuş, fără să-mi pun întrebarea : de ce? Mi-au trebuit multe nopți de nesomn ca să înțeleg de unde vine şi care e sensul ei. Cineva, dintr-o altă lume - a Iubirii necondiționate -, voia să-mi dăruiască liniştea mult căutată şi să-mi ia durerea dându-mi mângâierea Lui. Eram acum pregătită a crede că merit să primesc acest dar minunat? Sufletul mi-a răspuns că da, acum poți! 
  
Cred în subconştientul meu L-am căutat toată viața pe acel cineva, am căutat "acea pace" pe care El le-a promis-o apostolilor şi cu cât o căutam mai înverşunat cu atât simțeam că mă îndepărtez de ea. Nimic din ceea ce făceam nu-mi oferea pe deplin sentimentul liniştei, iar nemulțumirile şi necazurile, deşi mă străduiam să le ocolesc, îmi răpeau acea bucurie adevărată pe care doream s-o trăiesc. Unde greşeam de sufletul îmi era încă tulburat? 
  
Boala mi-a răspuns violent şi o greutate uriaşă s-a rostogolit de pe umerii mei, am înțeles...Mă împotriveam voii dumnezeieşti. Dumnezeu vrea ca noi să facem voia Lui, pentru că voia noastră nu duce nicăieri! Voia omului a adus război - chiar în numele credinței -, minciună, interese obscure şi o manipulare a realității in care trăim în moduri greu de imaginat. Voia lui Dumnezeu este iubirea în adevăr, căci iubirea în minciună are efecte adverse, iar lipsa ei e cauza îmbolnăvirii minții, sufletului şi a trupului. Două cuvinte mi-au fost de mare ajutor : oportunist + fantezist, luate în proporție de 50% fiecare...şi nu au avut reacții adverse! 
  
Referinţă Bibliografică:
Oportunist + Fantezist / Gabriela Docuță : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2532, Anul VII, 06 decembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Docuță : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Docuță
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!