CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  
Autor: Gabriela Docuță         Ediţia nr. 2514 din 18 noiembrie 2017        Toate Articolele Autorului

Perspectivă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Perspectiva e arta de a aduce viitorul, printr-un eveniment - să-i zicem mai degrabă o viziune clară asupra unui lucru - , în prezent. Dar dacă ai o imagine răsturnată a propriei perspective, cum găseşti calea? Nu acea cale biblică pe care toți o propovăduiesc şi la care vezi că nimeni n-a ajuns, ci acel drum al tău propriu, poate pentru mulți banal, care să-ți dea libertatea de a interpreta un punct de vedere aşa cum îl simți.  
 
Te-ai întrebat ce poți ajunge în viitor, ascultând perspectiva altora? De ce crezi că a lor e mai bună decât a ta? Poate banala ta viață e in ochii lui Dumnezeu o măreție, chiar pentru simplul fapt că ți-ai înfruntat propriul destin. Eşecul tău ți-a deschis acea foame de adevăr, ce poate fi considerată un succes. Eşecul omidei este fluturele... fiecare avem propria cale şi experiență pentru a ajunge ceea ce trebuie să fim, aşa cum doar Creatorul o ştie.  
 
În acest joc cosmic, cine mai are puterea să creadă că este posibil "imposibilul"? Oare cel care simte că este chiar el acela care face jocul dar şi cel care este jucat, în aceiaşi măsură? Cum găseşti sinceritatea de care ai nevoie pentru a respecta regula jocului? Păi de ce să ai reguli impuse propriului tău joc, căci tu tocmai această uzanță n-o mai vrei ...dar la ceilalți o ceri! Uzanțele orânduirii sufleteşti, cărora trebuie să te supui, nu-ți mai fac jocul atractiv şi de cele mai multe ori se transformă totul într-o luptă. Te simți prins în mrejele minții şi uiți că miracolele le face doar o inimă care se iubeşte şi iubeşte, în aceiaşi măsură. Vrei un nou joc, dar dacă nu-l risipeşti pe acela vechi - al trecutului din care-ți lipsea iubirea - , nu vei putea vedea perspectiva unui joc nou. E o necesitate să acorzi o posibilitate nouă viitorului tău, şi asta cu ajutorul clipei prezente.  
 
"Imposibilul" e posibil prin credința că poți să îl faci. Fiindcă în tine e bucuria unui copil de a se juca şi căruia nu-i mai pasă ce joc a jucat ieri şi nici ce va juca mâine, cel de astăzi e important pentru el, poți profita de energia ce ți-o oferă acest gând. Pare foarte greu, tocmai datorită faptului că este atât de uşor încât ai zice că este incredibil. Priveşte un copil atunci când îi oferi un joc nou, vezi prin perspectiva lui ceea ce se întâmplă şi poate vei înțelege. Nu trebuie să îi explici nimic, lasă-i lui plăcerea să descopere singur şi doar dacă îți cere ajutorul, atunci să o faci.  
 
Aceiaşi perspectivă o are şi Dumnezeu cu noi, ne dă jocul acesta minunat numit " Viață" şi noi am cam uitat cum e să te bucuri de el, iar atunci când suntem în impas nu-i cerem nici măcar ajutorul. Ce tristă e persectiva vieții fără Dumnezeu...priveşte-te peste câțiva ani, trăiți de unul singur şi spune-ți în gând ce simți! Vezi bucurie în sufletului tău sau îndoiala unui viitor incert care te face să te întrebi: Ce rost mai are jocul?...  
 
Referinţă Bibliografică:
Perspectivă / Gabriela Docuță : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2514, Anul VII, 18 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Docuță : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Docuță
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!