CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Gabriela Docuță         Ediţia nr. 2433 din 29 august 2017        Toate Articolele Autorului

Aparențe
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu avea un ritual anume şi nici nu dorea, fiindcă nu-i plăceau regulile impuse de dogme pe care nu le înțelegea. Îşi aprindea o lumânare şi urmărindu-i cu atenție dansul flăcării, vedea cum însuflețita luminiță uneşte cele două lumi: divină şi umană; spunea rugăciunea "Tatăl nostru", gândind că Isus o spune împreună cu ea, iar după aceea asculta tăcerea sfinților din icoane. Oricât de nebunesc ar părea unora, credința în puterea rugăciunii e ca un portal al mântuirii şi un exordiu la cartea vieții. A te ruga lui Dumnezeu fără a avea libertatea de a-i vorbi fără ascunzişuri - cu simple cuvinte izvorâte din necazul ce te-a adus în fața Lui, e ca şi cum ai citi un discurs admirabil, dar scris de alții, fără a fi gândit de mintea ta. Gândirea face diferența, te face să cobori în ungherele ascunse ale ființei tale şi acolo să găseşti scânteia ce-ți ducea dorul, propria cale numai prin ea ți-o simți. În divinul ei vei reuşi să uneşti mintea cu inima, să guşti din acel sentiment înălțător al Fiului. 
  
"Doamne, ştiu că mă auzi!...Nu cunosc care este Voia Ta, cred însă că ne iubeşti şi nu vrei să ne pierzi. Aşa cum pe mine m-ai salvat, rogu-te salvează-l şi pe el! Tu îi cunoşti sufletul, dă-i şi lui o şansă să şi-l cunoască cu adevărat, în numele Mântuitorului îți cer să-l ajuți! Amin!" 
  
Absorbită în rugăciune, având ochii închişi, nici nu observă cum camera începuse să strălucească într-o lumină orbitoare. Când a terminat şi i-a deschis, nu ştia ce să creadă. Oare e un semn de la Dumnezeu? Merita ea să fie martora unei minuni? Şi-a făcut semnul crucii, inima începuse să-i bată cu putere, dar nu de frică ci de emoție. 
  
" Hai vino, copilă, vino să vezi puterea unei rugăciuni !" Vocea aceasta divină, care a împrăştiat lumina din încăpere în mii de fluturi străvezii, a simțit-o înlăuntrul său. Au fascinat-o fluturii, dintotdeauna; să fie ei un simbol al sufletului, schimbării, metamorfozei şi a unor noi începuturi care au trezit în ea sentimentul nemuririi?...Asemeni fluturelui de lumină, liber să zboare, lipsit de constrângeri şi interdicții, spiritul ei voia aripi ca să poată atinge Cerul. Rugăciunea i-a dăruit acele aripi, acum va putea zbura alături de ei. Trebuia să îi urmeze, cele nearătate şi cele ascunse i se vor arăta... 
  
Şi, ceea ce-a văzut a umplut-o de pace şi bucurie. Un câmp de margarete albe cu ochii lor galbeni şi inocenți, un izvor viu strălucind în reflexe de smarald şi un om care ținea în palme un spirit al vieții...captiv într-o oglindă. Omul era chiar cel pentru care ea se rugase, doctorul. Plenitudinea şi bucuria de a trăi, de pe chipul său, i-au arătat Anastasiei că a ales să elibereze spiritul oferindu-i viața lui pământeană ca ofrandă. În sfârşit, omul l-a eliberat şi el la rândul lui va elibera omul. Nu ar fi putut să facă acest lucru, niciunul fără celălalt. Ce este un om fără spirit şi ce este un spirit fără om?... 
  
Referinţă Bibliografică:
Aparențe / Gabriela Docuță : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2433, Anul VII, 29 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Docuță : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Docuță
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!