CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Gabriela Docuță         Ediţia nr. 2402 din 29 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

Aparențe
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
fragment 
  
Dragă soră, eu depun mărturie că Tatăl nostru Ceresc mi-a arătat adevărul prin puterea Duhului Sfânt! Acum ai înțeles de ce a trebuit ca spiritul tău să mă întâlnească? Aveai nevoie de mărturia mea, Anastasia! Ai curaj, eşti un suflet nobil, dar te îndoieşti de puterea ce o ai în tine pentru că nu o cunoşti. Boala ta e teama de a te iubi, aşa cum Tatăl o face, necondiționat. Deznădejdea te-a cuprins crezând că nu meriți această iubire, greutatea poverilor ce le-ai cărat în suflet ți-a răpit bucuria de-a trăi şi de aceea ai suferit. M-ai înțeles? 
  
- Încep să întrezăresc. E nevoie să experimentezi potrivnice încercări ca să poți ajunge a te cunoaşte, suferințele vor clădi gloria spre care visezi. Cum ai putea să vezi de ce eşti în stare dacă soarta ți-ar oferi numai plăcere, fără a fi nevoit să lupți pentru țelul tău?... 
  
- Eram sigură că ai să îți dai seama că unui adversar puternic, viața îi trimite provocări pe măsură. Dacă nu te plângi şi multumeşti pentru ele, vei putea preschimba durerea în bucurie, urâtul în frumos, frica în curaj şi necredința în credință. Vei avea, în sfârşit, încrederea de care ai nevoie pentru a câştiga viața cea adevărată. Drumul tău e unic, nu te abate, simte-l! 
  
- Visul acestei nopți de vineri mi-a reaprins lumina unei candele vii în suflet, ce din ignoranță o lăsasem să se stingă. Spiritul tău, Maria Magdalena, a fost scânteia de care aveam nevoie pentru a simți iluminarea lui. Cuvintele tale au coborât adânc în inima mea şi au deschis o fereastră către Absolut, voi folosi aripile lor de iubire pentru a zbura în pacea ce mi-au dăruit-o. Iți mulțumesc că ai împărțit cu mine visul mântuirii, vom fi adevărate surori întru Hristos! 
  
- Vino, să ne rugăm împreună!..." Doamne, iubirea Ta e eliberarea, îți mulțumim pentru ea!"... 
  
Capitolul V 
  
Zorii zilei de sâmbătă îşi trimiteau mesagerii de lumină, nedormite raze se bucurau iarăşi de strălucirea lor, vor şterge într-o clipă orice urmă a nopții. Dar în această dimineață, văzură că Anastasiei nu-i mai puteau face să dispară urmele vii ale visului pe care l-a trăit împreună cu misterioasa noapte de vineri. Emoția lui i-a tipărit în minte imaginea dezrobirii, puterea acestui vis şi-a pus amprenta luminii, zorii au recunoscut-o. Ce bucurie poate fi mai mare ca aceea a unei treziri în spirit! Sufletul acestei ființe îşi unea răsăritul său cu al lor, o punte de lumină unea cerul şi pământul, o zi divină se anunța! Era timpul să se înalțe! 
  
Razele zglobii au invadat încet dormitorul şi s-au aşezar pe pleoapele tremurânde ale acestei copile, ce cu greu voia să se ridice din somn. Au mângâiat-o fericite de această regăsire, au coborât pe buzele ei şi i-au desenat un zâmbet de înger, înveşmântându-i trupul într-o nouă haină, de lumină, ce nu o va mai lepăda niciodată. O vor însoți pretutindeni, va putea să lumineze şi pentru cei din jurul ei prin credința că este lumină din lumină... 
  
Anastasia nici nu bănuia ce surpriză i-a oferit divinitatea pentru curajul ei. Va afla astăzi că poate să descopere dacă este mințită, doar privind în ochii celui cu care vorbeşte, simțind vibrația cuvântul fals chiar în inima ei. Va vedea că este viu cuvântul, va trăi prima zi a iluminării sale... 
  
Fără să uite nici un detaliu din visul ei şi din cuvintele Mariei Magdalena, deschise ochii şi primul său gând fu să meargă în fața oglinzii şi să-şi spună : " Bună dimineața, Anastasia! Nu-i aşa că te simți bine, în noua ta stare de spirit? Cancerul îți va deveni un prieten care te va ajuta să-ți identifici greşelile şi nicidecum un duşman care-ți doreşte răul, ascultă-l ce vrea să-ți spună!" 
  
Se uita în oglindă la ochii ei albaştri, străluceau - a viață, simțea puterea privirii ei! Ceva mai presus de înțelegerea sa, se petrecu cu ea şi faptul că ştia de unde să înceapă, în sfârşit, îi dădu încrederea că totul va fi bine. Era o provocare să se împrietenească cu cancerul ei, darămite să-l asculte, dar o va face! Primul pas l-a făcut...l-a acceptat ca realizabil. 
  
Referinţă Bibliografică:
Aparențe / Gabriela Docuță : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2402, Anul VII, 29 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Docuță : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Docuță
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!