CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Spiritual >  

HRISTOS A ÎNVIAT !

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
"Hristos ni se dă nouă, mort, înviat si înălțat la cer" - Sf.Apostol Pavel  
Acum, când Condiționalul nu mai e si Optativ, Conjunctivul, fără vreun merit anume, a devenit Imperativ, Verbul "a fi" nu mai e sinonim cu "a exista". Ori (și mai trist), "a trai", Acum învățăm toți, că multe din cele "firesti" , altădată, nu mai sunt asa cum le știam…acum….  
Cu toate acestea, acum, ca-ntotdeauna, știm ce nu se va schimba : Învierea lui Iisus Hristos, " înălțată de Apostolul Pavel, la rangul de principiu suprem al credinței creștine" - după Preot Profesor Ioan G.Coman  
Vă mai aduceți aminte ? Cândva, măicuța vă îmbraca în "nou", din vreme vă cumpăra , pentru ziua "de Pasti", o camășuță ori pantofiori, si voi, tare făloși, o însoțeați la Slujbă, cuminți și cu răbdare multă (chiar dacă prea multe, atunci, nu - nțelegeați), Dar nu-i așa ? - promisiunea e promisiune - și…la întoarcere ne așteptau cadourile Iepurașului, nu-i așa ?   
Cititorule, ia-ți pruncii de mână si urmează "calea Bisericii" în acest sfârșit de săptămână, când, la "miez de noapte" vei primi, ca-n fiecare an –de altfel - Sacra Lumină si Sfintele Paști .  
Și-n acest fel, să ne aducem aminte, din nou, tu si noi toți, că "Viața lui Hristos a devenit viața noastră", că, Om si Dumezeu prin Tatăl Său și-al tuturor-Iisus Hristos "a coborât la nivelul nostru "- cum, simplu si" pe-nțeles ", ne-o spune însusi Preot Prof.Dr.D-tru Stăniloae, fără a uita un adevăr rostit de Sf.Apostol Pavel :" Hristos v-a făcut vii împreună cu Sine ".  
După ce l-am "însoțit" pe Iisus, pe Drumul Golgotei, într-o săptămână numită a Patimilor, după ce l-am "răstignit" pe Sfânta Cruce și l-am "prohodit", după datină, acum , haideți, prieteni, s-aducem în suflete și-n casele noastre, Lumina Sfântă, Bucuria "întâmplării" acestui Unic, Adevărat si Repetat, Miracol: Sfânta Înviere ! Cu speranță și îndemnul unei cântări bisericești : " A înviat Hristos, să ne curățăm simțirile! "  
Gabriela Blănariu 
Referinţă Bibliografică:
HRISTOS A ÎNVIAT ! / Gabriela Blănariu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1562, Anul V, 11 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gabriela Blănariu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Blănariu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!