CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Lansarea Antologiei de poezie Doisprezece la Bârlad
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Da, afirm cu îndreptăţită mândrie, evenimentul din 7 februarie găzduit de Centrul Cultural Mihai Eminescu, lansarea antologiei de poezie “Doisprezece” realizată de poetul George Tei, oaspete de onoare, a făcut, aşa cum am promis, ca Bârladul să răsune de poezie. Iată că răzbat ecourile dincolo de zidurile încărcate de istorie ale clădirii. Sălile centrului s-au dovedit neîncăpătoare, este dovedit astfel interesul bârlădenilor pentru cultură, coloana vertebrală a societăţii. Am fost trei poete bârlădence – Corina Dimitriu, Dorina Stoica, Gabriela Ana Balan - prezente în antologie, ne-am unit vocile pentru a arăta lumii întregi ce avem mai bun, poezia. Toţi invitaţii care au prezentat antologia – Petruş Andrei, Dumitru V. Marin, Gheorghe Clapa - au remarcat calitatea cărţii şi valoarea poeţilor cuprinşi. Intervenţia dnei prof. Oltea Gramaticu Rascanu a scos în evidenţă această particularitate a Bârladului, capacitatea de a se remarca prin preţuirea actului cultural. Dacă ar fi să judecăm după densitatea personalităţilor culturale prezente în sală, dacă am fi putut să citim sub frunţile fiecăruia, s-ar mai fi născut încă o antologie! Dacă ar fi să dăm o notă evenimentului, ar fi, fără tăgadă, un zece cu plus, o victorie absolută câşigată în dorinţa de a arăta lumii faţa frumoasă, adevărată a oraşului nostru! Prin amabilitatea directorului şi editorului prof. Dumitru V. Marin, a ajuns la Bârlad şi nr 4 al revistei “Meridianul Cultural Românesc” în paginile căreia autorii vasluieni sunt la mare cinste alături de nume mari din lumea internaţională a scrisului în limba română. Cu certitudine ştiu că oaspetele nostru special, poetul George Tei, cel mai mare poet al rondelului din vremea noastră, a plecat spre Bucureşti cu o impresie bună şi cu o poveste frumoasă despre evenimentul cultural bârlădean. Emoţiile noastre încă nu s-au stins… 
Referinţă Bibliografică:
Lansarea Antologiei de poezie Doisprezece la Bârlad / Gabriela Ana Balan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1865, Anul VI, 08 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gabriela Ana Balan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Ana Balan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!