CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Libertate >  

Proorocire
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În ultima vreme mă tot gândesc: care-i scopul? De ce totuși hipermarketurile vor implementarea certificatului deși ar risca falimentul prin boicotul populației. Ei bine, e un risc asumat, bine gândit, planificat. Cred că își pot permite costurile pierderilor pe o perioadă suficient de mare pentru că au resursele financiare de a o susține pe termen mediu și scurt. Și riscă!  
  
În fapt, ce vor?  
  
Mi-e foarte clar că vor ciparea populației. Acest control total le pică bine și băncilor, și statului și hipermarketului pentru că vor fiscalizarea 100% a oricărei tranzacții. Certificatul verde e doar un preludiu. E al doilea pas. Primul a fost vaccinarea ca motiv pentru certificat. Iar covidul e începutul tuturor (evident, motiv și nimic mai mult, o minciună).  
  
Ciparea va fi cerută pentru că tot ei vor pretinde că certificatele de pot falsificate și pot migra între persoane. Și vor migra! Un doct, pus special în mass-media, va cere stoparea tranzacțiilor prin ciparea subcutanată. Poate chiar acelaşi care a cerut luarea copiilor din grija părinţilor nevaccinişti că nu înteleg pericolul de moarte al CoVidului!  
  
De ce ciparea?  
  
Hipermarketurile nu sunt mulțumite cu nivelurile cheltuielilor cu personalul. Vor să-l scadă oricât profit ar avea. De ambalatori și stivuitori nu pot scăpa decât dacă cer furnizorilor să o facă ei pe cheltuiala lor. Și sunt situații în care chiar o fac. Problema e la încasare. Acolo trebuie om. Au încercat diverse variante: să-l înlocuiască introducând liniile de autotaxare, dar oamenii mai și fură. Apar pierderi și din punctul ăsta de vedere.  
  
Așadar, înlocuirea taxatorului devine un deziderat prioritar. Cum să-l înlocuiești? Îl faci pe client propriul său taxator. Și ca să nu poți fi un taxator necinstit și prost platnic, în momentul trecerii de porțile cu scanere (timpul de lucru este astfel puternic diminuat), ți se scanează marfa, ți se emite bonul, iar cipul de sub piele va executa plata. Nu-i aşa că-i genial? Randament maxim!  
  
Așadar, deși m-a mirat teribil de ce industria alimentară riscă să-şi taie craca de sub picioare impunând certificatul verde, în fapt, îl impun pentru a realiza eliminarea unor piedici umane numite cheltuieli (ori viceversa) din lanțul lor productiv și, evident, maximizarea profitului.  
  
E de discutat vis-a-vis de aceasta nemernicie, dar cred că acesta e planul… Adică nişte oameni nu vor mai avea loc de muncă… Şi ghici cine? Tocmai cei ce acum cred că impunerea certificatului le asigură siguranţa locului de muncă! Poate că ar trebui să fie primii care să lupte pentru ieşirea din ipocrizia pandemiei pentru că altfel vor fi primii sacrificaţi.  
  
Unii ar zice: și care-i problema? Ce mă priveşte pe mine?  
  
Problema e că se vrea impunerea unui monopol pe alimentație iar hipermarketurile sunt doar primul val. Următoarele vor fi interzicerea producției proprii de produse alimentare, tot pe motiv de infecție, dar și de schimbare climatică (deja în proiect). Apoi impunerea numai anumitor produse pentru consum, evident sub monopolul de nemernicilor ce au gândit această operațiune numită „pandemie”.  
  
Haideți să conștientizăm cu toții acest pericol, vaccinați sau nu! În fapt, la mijloc e un interes absolut economic de a face lumea dependentă şi la discreţia strictă a unor „producători”. Da, nu va mai fi libertatea de a alege! V-ar plăcea să trăiți în aceste condiții? Haideți să conștientizăm pericolul, să-l facem cunoscut tuturor, și să acționăm în consecință. Încă e timp să căutăm soluţii pentru a ne opune! Nu numai protestele ne pot ajuta, dar și atitudinea din viața de zi cu zi. Haideți să luptăm! Începem prin conștientizare și atitudine. Boicot unde este cazul! Și dacă nu mai avem altă cale, să purcedem la decapitarea hidrei. Deocamdată o putem înfometa prin însăşi atitudinea noastră.  
  
Putem lămuri politicienii cât de mult greșesc atunci când decid să-și ucidă viitorul. Al lor şi al copiilor lor, cedând mitei ori presiunii sau şantajului. „Convingerea” asta are multe valențe și grade. Să începem cu vorba bună!  
  
Am analizat și eu prezicerile evanghelice privind apocalipsa și mi-am pus problema dacă nu cumva mă număr printre proorocii falși. Am zis că poate greșesc anticipând cele ce vor veni. Deocamdată s-au confirmat, dar zic să mă mai analizez! Plec de la premiza că pot greși, dar calculele îmi dau cu virgulă, ba, se plasează pe axa negativă a numerelor. E cu minus!  
  
Și atunci, cine-s proorocii mincinoși?  
  
Privind în mass-media, m-am luminat: uite-i! Se îngrămădesc cu tot felul de preziceri: valuri, valuri, de la alfa la omega și viceversa, număr de morți pe care deja ei îl știu cu anticipare, în avans cu cel puțin două luni…  
  
M-am liniștit. Nu pentru că ei prezic minciuni, ci pentru că eu nu prezic eronat! Și, Doamne, așa de mult aş vrea sa mă înșel, să n-am dreptate!  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Proorocire / Gabriel Todică : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3930, Anul XI, 04 octombrie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Gabriel Todică : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriel Todică
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!