CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Anarhie cu stema ţarii în frunte
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Anarhie cu stema ţarii în frunte  
 
Aşa cum anticipam şi sciam în articolul „Bon fiscal de loterie” tâlhăria este prima consecinţă a acestei legi, prin invitaţia clară la anarhie impusă de Statul Român. Ultimele evenimente din Fălticeni, prin invazia ANAF-ului mi-au depăşit previziunile. Credeam că simplii cetăţeni (în special cei certaţi cu legea) vor fi cei ce vor căuta să profite de această legislaţie, dar recunosc că nu m-a dus mintea atât de departe încât să constat, azi, că insuşi Statul Român, pe lângă atributul de instigator, este şi principalul aplicator al anarhiei şi abuzului de putere. Cum altfel pot fi interpretate descinderile din magazinele din urbea noastră? Oraşul este de câteva zile sub asediul ANAF. Oricum, ceea ce vedem, depăşeşte orice limită a bunului simţ!...  
 
Desigur că mulţi vor lăuda acţiunile ANAF-ului, în mintea lor îngustă: „Dă-i în acolo de ciocoi!” Dar cei care mai ştiu cât de cât ce înseamnă economie, realizează că falimentul comerţului fălticeneea este deja pregătit şi se lucrează intens la finalizarea lui. Poate vor mai rămâne cele două-trei supermarketuri de la care vom cerşi o pâine sau un loc de muncă!... Dar nici ofiţerii ANAF n-or să fie, in cele din urmă, scutiţi de şomaj. De unde să-i mai plătească Statul dacă n-au de unde să mai colecteze taxe? Vom deveni o ţară de asistaţi social? Cel mai probabil!  
 
Dar cred că mămăliga naţiei astea a cam început să dea în clocot, şi deşi mă tem să ofer o nouă predicţie, îmi permit să avansez ipoteza formării reacţiei cetăţenilor, şi nu una sub forma unui protest mai mult sau mai puţin mut, ci una (para)militară. Mi-e teamă că pasul a fost deja făcut, iar tăvălugul a fost pornit!... Îmi doresc din suflet să n-am dreptate, să mă consideraţi paranoic, dar aşa cum decurg lucrurile, îmi devine tot mai evident acest deznodământ.  
 
Nu ştiu dacă există un interes politic ascuns, fie intern, fie extern, dar la nivelul populaţiei tensiunea e în creştere, iar dacă Statul Român nu înţelege să-şi protejeze cetăţenii, chiar şi de abuzurile propriilor organe de forţă, reacţia nu se va lăsa prea mult aşteptată!  
 
Consideraţi-l pamflet de Gabriel Todică  
 
20.03.2015  
 
Vezi si  
si  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Anarhie cu stema ţarii în frunte / Gabriel Todică : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1544, Anul V, 24 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gabriel Todică : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriel Todică
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!