CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Bon fiscal de loterie
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Urmărind emisiunile TV din ultima bună bucată de vreme, inevitabil ajungi la concluzia că ţara asta musteşte de prostie. Evident că nu-i obligatoriu ca să avem un popor inteligent, dar sunt din ce în ce mai convins că îndobitocirea populaţiei este politică de stat. Am crezut că subminarea învăţământului, în mod constant şi cu o mare tenacitate, de la revoluţie încoace, e doar efectul unei impotenţe organizatorice, dar sunt din ce în ce mai convins că politica statului nostru este de a aduce populaţia la un grad intelectual cât mai scăzut, evident cu scopul de a fi uşor de înregimentat pe diverse culoare politice. Se pare că în mare parte le-a reuşit, dar cred că efectul s-a întins şi spre parlament şi executiv.  
 
Cum pot să interpretez OG nr. 10/2015 privind loteria bonurilor fiscale? Dincolo de instituirea unui „Bingo” cu bonuri fiscale, în care se doreşte antrenată întraga suflare românească, dovedind incapacitatea structurilor statului de a scoate economia nealbă la suprafaţă, nu pot să nu observ obligarea agenţilor economici de a afişa la loc vizibil un afiş ce poartă sigla Guvernului României. Poate n-ar fi asta o problemă dar afişul instigă la furt! De ce zic asta? Păi cum se poate interpreta primul text scris cu roşu: „În cazul unui refuz, aveţi dreptul de a beneficia de bonul achiziţionat sau serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia”. Nu-i o invitaţie la furt? Adică Statul Român invită populaţia să fure de la agenţii economici pentru că nu primesc bon fiscal! Cică au acest drept! De unde acest „drept” stimate Guvern? Păi ce ziceţi dacă, pe aceiaşi logică, m-aş apuca să demolez Casa Poporului fiindcă n-am primit bon fiscal de la Guvern, Parlament sau cine o mai locui pe acolo? Am acest drept, după cum spuneţi! Cred că toată populaţia României ar avea un motiv destul de întemeiat să vă ia, spre exemplu, maşinile de serviciu. Avem acest „drept”, nu mi-aţi dat bon fiscal pe ele!  
 
În altă ordine de idei, ca să primeşti bonul fiscal, trebuie mai întâi să plăteşti. Asta-i logica lucrurilor în comerţ. Nu v-a învăţat nimeni? Aşadar, este o inepţie să-i spui omului că poate pleca cu marfa fără să plătească. Este o instigare clară la furt de care vor profita tâlharii! Din păcate prostia asta nu vă costă pe voi decât plecarea din Guvern, dar agenţii economici vor rămâne păgubiţi, pentru că vor fi destui care vor specula această „invitaţie” tocmai în sensul pe care l-am precizat şi vor căuta să-i fenteze pe agenţii economici. Adică, mai direct spus, vor fi şi furaţi şi acuzaţi ca vinovaţi. Este evident că în modul tendenţios cum a fost făcută această lege, agentul nu-şi va găsi dreptatea nicăieri!  
 
Din păcate prevăd o falimentare pe bandă rulandă a firmelor mici şi mijlocii din simplul motiv că s-a dat liber la furt, la tâlhărie! Efectul e identic cu impozitul forfetar al lui Boc. Nimeni nu mai poate garanta siguranţa gestionarilor. Acesta-i principalul motiv, nu cel pe care-l veţi insinua după aceea: că firmele au falimentat pentru că făceau evaziune fiscală. Din păcate prostia guvernanţilor o plăteşte populaţia. Nu-i nimic! Vom trăi din comerţul oferit de hipermarketuri (cred că ele au făcut lobby pentru această lege) ce vor avea monopol pe piaţă. Să vezi atunci preţuri şi probleme sociale! Dar e deja traba altui guvern, nu?  
 
02.03.2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Bon fiscal de loterie / Gabriel Todică : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1522, Anul V, 02 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gabriel Todică : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriel Todică
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!