CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Să pleci ...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Tristeţi fără nume şi chip ne mână plecările ... şi teama de a nu fi răniţi ... din nou. 
  
Mai roşii ca cireşele de iunie sunt visele noastre despre cum am iubit. Şi ne pierdem în amăgirea unei amintiri pe care o îmbrăcăm în hainele strălucitoare ale propriilor iluzii proiectate asupra celuilalt. 
  
Zilele trec şi fiecare cută câştigată obrazului e o renunţare ... şi fiecare lacrimă scăpată aiurea printre gene e recunoaşterea unei înfrângeri. 
  
Atunci unde ne e viaţa? 
  
... în aşteptările nerealiste legate de oameni ce ni se "potrivesc" ca o haină cu două numere mai mică? 
  
... sau în şansa nr. 2, nr. 3, nr. ... pe care o dăm celor ce nu merită? 
  
... e poate în capitularea în faţa realităţii că trăim aşa cum ne îngăduim să trăim: uneori tăind pe un pat al lui Procust prost înţeles singurele frânturi de iubire adevărată pe care ni le oferă viaţa ... alteori tolerând aberant făţărnicia de-o clipă – ce poate dura ani – a unei pretinse iubiri ... 
  
Să pleci ... când cei patru pereţi simbolici ai vieţii tale te apasă ... e aparent cea mai simplă soluţie ... 
  
Să rămâi ... la ce bun lupta cu tine însăţi, cu ceilalţi ... când plecarea e o soluţie atât de la îndemână ... 
  
Şi la ce bun genunchii răniţi într-un urcuş resemnat al tău către tine ... când ecoul vorbelor celuilalt răscoleşte amintiri care dor ... 
  
Ai putea să mai stai o clipă ... ce poate dura ani, nu-i aşa? ... în preajma mea. Poate sunt o frântură de adevăr, poate mâna întinsă către tine e amăgire ... nu poţi şti câtă vreme paşii tăi apucă drumuri de nimeni ştiute ... 
  
Să pleci ... şi-n fiecare pas aşternut drumului să-ţi curgă plumbul vorbelor ce nu ni le-am spus ... 
  
Să pleci ... şi-n fiecare şoaptă ce te ocoleşte să-ţi tresară amintirea întâmplărilor noastre netrăite ... 
  
Să pleci ... şi-n ceas albastru de seară să-ţi fie părul răsfirat de-o adiere ce pare a fi aievea răsuflarea unui om drag ... 
  
... şi aburul uşor ce-ţi înceţoşează privirea să nu te lase să treci mai departe ... rămâi ... 
  
Referinţă Bibliografică:
Să pleci ... / Gabriel Gargalian : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2730, Anul VIII, 22 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriel Gargalian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriel Gargalian
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!