CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Ecouri ale bătăilor inimii mele - XI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Îmi place teribil blasfemia asta: Dumnezeu e un tip îngust la minte; nu ştie altceva decât: iubire, iubire, iubire.  
  
Trebuie să depăşim moartea, nu să scăpăm de ea.  
  
Ţara asta nu are nevoie de politicieni, ci de chirurgi.  
  
Am fost întrebat de mai multe ori de ce nu mă fac preot. Am răspuns de fiecare dată cu cuvintele lui Ţuţea, că sunt deja preot. E-adevărat, nu am parohie, dar predic şi spovedesc pe unde-apuc.  
  
În subsolul timpului cresc florile eternităţii.  
  
Au mai rămas în România de azi trei oaze quasivirgine de spiritualitate autentică (ordodoxie şi românism): Bucovina, Maramureşul şi Ţara Moţilor.  
  
Viaţa pământească e o şcoală unde învăţăm veşnicia. Moartea e deci examenul de absolvire.  
  
Diferenţa dintre modernism şi postmodernism constă în faptul că modernismul ignoră tradiţia, pe când postmodernismul o neagă de-a dreptul. Asemănarea lor constă în aceea că fiecare este o treaptă a depărtării omului de Dumnezeu.  
  
Într-o emisiune televizată, Stelian Tănase spunea că a citit foarte multe cărţi, dar că e suficient ca într-o viaţă să citeşti o sută de cărţi, cu condiţia să ştii să le alegi. Eu zic că e suficient să citeşti una singură, Biblia, cu condiţia ineluctabilă de a o citi cu ochii inimii.  
  
Muzica rock agresivă este categoric anticreştină, deoarece are sonoritate antifonică, alternativă, ceea ce înseamnă că sunetele foarte înalte alternează cu sunetele foarte joase şi cu cele normale. Primele două categorii de sunete sunt nocive aparatului auditiv al omului şi în general întregului corp uman, din cauza vibraţiilor specifice şi pentru că depăşesc limita spectrului uman de toleranţă auditivă.  
  
Referinţă Bibliografică:
Ecouri ale bătăilor inimii mele - XI / Florin T. Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2929, Anul IX, 07 ianuarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Florin T. Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florin T. Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!