CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  

Concursul Naţional de Poezie `Radu Cârneci` - ediţia I
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
COMUNICAT  
  
 
  
Revista Arena literarã și Asociația Difuzorilor și Editorilor-Patronat al Cãrții organizeazã în anuI 2018 prima ediție a Concursului Național de Poezie "Radu Cârneci", care va fi premers de un moment omagial „Radu Cârneci”, organizat de Editura „Betta” și revista „Arena literară”, pe 14 februaerie, orele 16.00 la Clubul „Calderon”.  
  
Manifestarea va avea loc în perioada 15 februarie-15 martie, finalizându-se cu acordarea premiilor și cu lansarea ANTOLOGIEI ce va cuprinde cele mai valoroase dintre textele selectate în cadrul concursului.  
  
Festivitatea care va încheia Concursul va avea loc în zilele Salonului Internațional de carte „Bookfest-2018" (finalul lunii mai).  
  
Concursul Național de Poezie „Radu Cârneci”, ediția 2018 și urmãtoarele, se va desfãșura în conformitate cu urmãtorul  
  
 
  
REGULAMENT  
  
 
  
1. Participarea este deschisã poeților de limbã românã, indiferent de vârstã de țara de rezidențã;  
  
2. Poeziile (inedite- care nu au fost publicate ori postate) vor fi scrise în document word, cu diacritice, paginare A4, font TNR de 12, spațiere la 1,15 - 1,5, vor avea cel mult 5 pagini și vor fi trimise într-un attach, prin e-mail pe adresa, arenaliterara@yahoo.com, începând cu data de 15 februarie 2018, orele 00.00, pânã la data de 15 martie 2018, orele 24.00. Tematica pentru prima ediție va fi: Iubirea.  
  
3. Într-un attach separat, autorul va trimite un scurt CV*, datele de contact (nume și prenume, adresa de domiciliu sau rezidențã, numãrul de telefon și adresa de e-mail) și o fotografie bust, obligatorii pentru cei care doresc ca textele sã le aparã în ANTOLOGIE, cu precizarea expresã privind opțiunea fermã de a achiziționa (sau nu) ANTOLOGIA.  
  
4. Jurizarea se va face în douã etape:  
  
- între 15 martie și 25 martie va avea loc o selecție a poeziilor care pot intra în ANTOLOGIE și care vor fi supuse jurizãrii;  
  
- între 25 martie și 5 aprilie, grupajele de poezii selectate vor fi supuse atenției unui juriu format din 5 scriitori de prestigiu (3 poeți și 2 critici).  
  
5. Rezultatele vor fi anunțate în revista "Arena literarã" nr. 9, în alte publicații de profil, pe Facebook (pagina Roșu Nae) și pe site-ul: http://editura-betta7.webnode.ro, pe alte site-uri culturale.  
  
6. Se vor acorda trei premii și trei mențiuni, constând în diplome, cãrți din partea organizatorilor și membrilor juriului, plus publicarea poeziilor în revista „Arena literarã” și alte publicații cu care colaborăm.  
  
Dacă se va reuși atragerea unor sponsori, se vor acorda și premii în bani.  
  
7. La propunerea juriului, cele mai valoroase 40 grupaje de poezii trimise pentru concurs, vor fi incluse într-o ANTOLOGIE**.  
  
=========================================================================  
  
Precizãri:  
  
* 1.- CV-ul trebuie sã cuprindã numai elementele care-l caracterizeazã pe autor din punct de vedere literar: sudii de profil, debut, numãr de cãrți publicate, apariții în antologii (nr.) și în reviste literare, eventual referințe critice;  
  
2.- Conținutul CV-ului și numele autorului nu vor fi cunoscute de membrii juriului, ele fiind folosite doar într-un scurt portret de autor, pentru cei incluși în ANTOLOGIE.  
  
** 1. Pentru autorii care doresc sã achiziționeze ANTOLOGIA, precizãm cã prețul la douã ex. va fi de 70 lei (inclusiv cheltuielile de transport în țarã), urmând ca, dupã ce juriul stabilește grupajele de poezii care pot fi incluse în ANTOLOGIE, sã se comunice autorilor acest lucru și sã li se transmitã care au optat pentru achiziționare, modalitatea de platã.  
  
2. Organizatorii pot decide dacã vor fi incluse în ANTOLOGIE și grupaje ale autorilor care nu doresc achiziționareaa acesteia.  
  
A.L. A.D.E.-P.C  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Concursul Naţional de Poezie `Radu Cârneci` - ediţia I / Florin T. Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2604, Anul VIII, 16 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Florin T. Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florin T. Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!