CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Ecouri ale bătăilor inimii mele - X
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Există un singur ecumenism autentic: aderarea tuturor religiilor şi confesiunilor la Ortodoxie. 
  
Timpul este o sumă de decizii. 
  
Preoţia ortodoxă nu e nici meserie, nici funcţie. Preoţia ortodoxă e misiune divină. Deci, preoţii ortodocşi nu şi-au ales ei singuri misiunea, ci Hristos le-a încredinţat-o. Aşa că cei care îi urăsc şi îi batjocoresc, pe Hristos îl urăsc şi îl batjocoresc. Dar şi preotul care nu îşi îndeplineşte misiunea cu vrednicie îl urmează pe Iuda, spre spânzurătoare. 
  
Oare ce mutră ar fi făcut Vlad Ţepeş dacă boierii i-ar fi adus, spre promulgare, legea dezincriminării homosexualităţii? Şi oare ce fel de ţepe ar fi ales pentru ei? 
  
Până şi analiştii noştri politici au început să devină penibili. Desigur, ei n-au nicio vină, dar e ca şi cum George Călinescu şi Eugen Lovinescu s-ar apuca de analiza chimică a bălegarului de vacă nebună. 
  
Te rog, Doamne, dacă mă vei duce în Rai, adu-mi aminte şi acolo că sunt român, iar bucuria mea se va dubla. 
  
O curiozitate: În rândul poporului există o categorie de oameni care se pretind atei, dar care prin gândirea, prin vorbele şi prin faptele lor sunt mult mai aproape de Dumnezeu decât unii indivizi care se duc la biserică în fiecare Duminică şi se pretind mari credincioşi. 
  
Mă îndemnau unii prieteni să mă înscriu la Doctorat, sau măcar la Masterat. Dar sunt deja prea mulţi maeştri şi doctori. Eu m-aş mulţumi să trec cu bine un singur examen: Judecata de Apoi. 
  
Când sunt la volan, centura mea de siguranţă este dreapta credinţă. De asemenea, asigurarea mea Full Casco este Maica Domnului. 
  
Destinul poporului român are rezonanţa cuvântului Jertfă şi poartă urmele piroanelor lui Hristos. 
  
Referinţă Bibliografică:
Ecouri ale bătăilor inimii mele - X / Florin T. Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2504, Anul VII, 08 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florin T. Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florin T. Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!