CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Ecouri ale bătăilor inimii mele - VIII
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mersul la biserică, duminică de duminică, e un traseu urcător prin codrii de munte, plin de pericole, spre vârf. Fiecare Sfântă Liturghie reprezintă un copac marcat, astfel că dacă lipseşti două-trei duminici la rând rişti să te rătăceşti şi să te mănânce lupii.  
  
Noi, românii, suntem avantajaţi: ne bucurăm deopotrivă şi de cultura noastră şi de cea europeană şi mondială. Occidentalii, în infatuarea lor, nu sunt interesaţi de cultura noastră şi n-au cum s-o înţeleagă. Sunt mărginiţi.  
  
Un străin de bună credinţă a spus odată un mare adevăr: România e o ţară paradoxală. Cu cât o cunoşti mai bine, cu atât o înţelegi mai puţin.  
  
Ne e teamă să spunem adevărul. Dar să minţim nu ne e teamă?  
  
Suferinţa asumată îi cizelează femeii frumuseţea. Văd oglindindu-se în suferinţa femeii chipul lui Dumnezeu şi însuşi destinul ei.  
  
Cei care strigau „Răstigneşte-L !” au fost incomparabil mai mulţi decât cei care strigau „Eliberează-L !”. De unde se vede că democraţia devine, uneori, demo-no-craţie. Şi totuşi, au învins cei puţini. Pentru că deţineau Adevărul.  
  
Pentru a fi un bun judecător sau procuror, nu-i îndeajuns să fi cinstit şi bine pregătit profesional. Mai trebuie să ai curaj şi simţul dreptăţii.  
  
Un prieten mi-a zis într-o zi că îl trădez, deoarece nu sunt de acord cu toate ideile lui. Avea dreptate, îl trădasem. Pentru că nu voiam să-L trădez pe Hristos. Când un prieten adevărat mă pune să aleg între el şi Hristos, îl aleg, întotdeauna, fără ezitare, pe Hristos. Numai că un prieten adevărat nu mă va pune niciodată să fac o astfel de alegere.  
  
Raportul sexual, la om, este una din consecinţele căderii din Rai. Ne împreunăm sexual ca animalele. Din punct de vedere fizic nu e nici o deosebire. Închipuiţi-vă două schelete umane făcând sex. Ce penibil !  
  
Perversiunile sexuale ne retrogradează până şi din regnul animal. Animalele nu se degenerează prin perversiuni. Perversiunile sexuale demonizează omul, pur şi simplu. Un pervers sexual nu mai este om, nici animal, este drac fără coarne !  
  
Referinţă Bibliografică:
Ecouri ale bătăilor inimii mele - VIII / Florin T. Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2351, Anul VII, 08 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florin T. Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florin T. Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!