CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

EUROVISION ROMANIA 2017 - Ă veri big dizăpointid for mi!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu mă pricep la muzica începutului de mileniu III. În ceea ce priveşte evoluţia acestei arte în perioada menţionată mă simt vetust, demodat, depăşit. Prin urmare, la capitolele voice, sound şi show le-aş fi acordat, probabil INSTINCTUAL, nota MAXIMĂ, tuturor celor zece melodii finaliste.  
  
Marea mea dezamăgire a fost că doar trei candidaţi (o interpretă, un duet şi o formaţie) cunosc Limba română. Nici măcar a treia parte.  
  
Unii îmi vor reproşa că nu sunt cool, nici măcar trendy, că nu mă pricep la showbizz, că nu cunosc ingredientele pe care trebuie să le conţină o piesă pentru a deveni hit internaţional. Probabil că au dreptate.  
  
Alţii vor susţine că sunt un naţionalist exaltat, eventual ultranaţionalist, şi că nu ne putem integra în Europa cu limba „vechilor cazanii”, a lui Eminescu, a lui Creangă. Probabil că şi ei au dreptate.  
  
Toţi (mă rog, aproape toţi), mă vor atenţiona, precum pe Ion Hagiu, „să-mi iau căciula jos din cap, spunând adesea că nu-s civilizat”. Mă gândesc, precum Ion Hagiu: „Poate vor s-o ţâu în mână, să m-aplec, ca să mă laude că m-am integrat.”  
  
Faptul că poporul şi-a ales ca reprezentativă o piesă cântată în Limba engleză (din restul de şapte) n-a mai fost o surpriză. Nici măcar pentru un „antieuropean” ca mine. Rămâne de văzut care popor. Mai am doze de optimism: sper că nu cel român. Sau, dacă, într-adevăr, a votat poporul român, aceleaşi doze de optimism mă îndeamnă să aştept cu răbdare ziua în care două treimi din englezi vor cânta în Limba română.  
  
Dar, în fond, cine sunt eu? Un oarecare inadaptat. Nimic mai mult. Dar la ce să mă adaptez?  
  
 
  
FLORIN T. ROMÂN  
  
 
  
 
  
P.S.: Congrăciuleişn for uinărs!  
  
Referinţă Bibliografică:
EUROVISION ROMANIA 2017 - Ă veri big dizăpointid for mi! / Florin T. Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2257, Anul VII, 06 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florin T. Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florin T. Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!