CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Pamflet de urgenţă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(Precizare: După cum arată şi titlul, aceste rânduri constituie un pamflet. Orice asemănare cu realitatea e pur întâmplătoare.)  
  
 
  
Se spune că odată, demult, într-o ţară îndepărtată, erau două găşti mari de tâlhari care se luptau între ele în "televiziuni" şi în "postări FB" pentru a pune mâna pe tot aurul din ţară. Nu acceptau niciunii să împartă aurul cu ceilalţi. Fiecare gaşcă ar fi vrut întreaga cantitate de aur numai pentru ea. Se mai spune că oamenii cinstiţi din acea ţară s-au rugat mult şi cu putere lui Dumnezeu să-i scape de cele două găşti de tâlhari, şi, la un moment dat, făcându-i-se milă de acei oameni cinstiţi, Dumnezeu a coborât în ţara respectivă, pe un munte jefuit de păduri, şi a emis, seara, târziu, o ordonanţă de urgenţă, prin care a abrogat aplicarea faţă de fiecare dintre membrii celor două găşti a versetului 43 din cap.23 al Evangheliei după Luca: "Şi IIsus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai".  
  
Tâlharii din prima gaşcă au strigat: -Doamne, noi am făcut şi lucruri bune în această ţară! De ce nu ne mai primeşti în rai?  
  
Dar Dumnezeu le-a răspuns: -Ce să vă fac? Aveţi ghinion!  
  
Apoi, tâlharii din cea de-a doua gaşcă au strigat şi ei, înspăimântaţi: -Doamne, abrogă ordonanţa! Te rugăm! N-o să mai furăm niciodată! Ce să facem ca să ne ierţi?  
  
Dar Dumnezeu le-a răspuns şi lor: -Din păcate, e prea târziu. Altă întrebare!  
  
 
  
FLORIN T. ROMAN,  
  
artist,  
  
ziua vesel, noaptea trist.  
  
Referinţă Bibliografică:
Pamflet de urgenţă / Florin T. Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2227, Anul VII, 04 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florin T. Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florin T. Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!