CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Traditii >  

Al patrulea mag
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- din Tradiţia Bisericii Creştine - 
  
Se spune că atunci când magii au pornit la drum, călăuziţi de Steaua de la Răsărit, nu erau trei, ci patru: Gaspar, Melchior şi Baltazar. Celui de-al patrulea i s-a pierdut numele în negura vremurilor… 
  
Toţi patru au luat cu ei daruri pentru Fiul de Împărat despre care ştiau că se va naşte în locul deasupra căruia se va opri Steaua. Unul a luat aur, altul a luat smirnă, al treilea a luat tămâie, iar al patrulea a luat îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente. 
  
Pe drum însă, cel de-al patrulea mag a rămas în urmă, deoarece se oprea de fiecare dată când vedea câte un copil nevoiaş sau părăsit, câte o familie săracă şi necăjită, câte un bătrân singur şi neputincios, şi le lăsa acestora câte ceva din darurile pregătite pentru Fiul de Împărat. Când a ajuns însă la Bethleem şi a văzut că Steaua se oprise deasupra unei peşteri de lângă micul sat, a constatat că nu mai avea la el nimic din cadourile cu care pornise la drum. Atunci s-a necăjit mult, a plâns, şi de ruşine nu s-a mai dus la peştera deasupra căreia se oprise Steaua, căci nu mai avea ce să-i ofere Sfântului Copilaş. S-a ascuns într-o livadă de măslini din apropierea Bethleemului, şi s-a aşezat pe pământ, rezemându-se cu spatele de unul dintre măslini. Stând aşa şi plângând, l-a învăluit somnul, căci era foarte ostenit de drum. În somn a visat însă că Noul Născut crescuse mare, că a venit la locul unde se afla el, în livadă, şi i-a spus cu voce blândă: „Dragul Meu, nu fii săpărat. Gaspar, Melchior şi Baltazar Mi-au adus, fiecare, câte un dar frumos, şi le-am primit pe toate trei cu drag. Tu însă Mi-ai oferit, pe rând, nenumărate şi nepreţuite daruri, de-a lungul drumului pe care l-ai parcurs până la peştera în care am venit pe lume. Pentru toate aceste daruri Eu îţi mulţumesc şi, adevărat îţi spun: numele tău îl voi păstra doar pentru Mine şi îl voi scrie cel dintâi în Cartea Vieţii!” 
  
- culeasă şi repovestită de Florin T. Roman - 
  
Referinţă Bibliografică:
Al patrulea mag / Florin T. Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2184, Anul VI, 23 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Florin T. Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florin T. Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!