CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

100 DE DUMINICI LA RADIO TIMIȘOARA -CARTE DE AUTOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ca un sfânt corind la ceas de beteală printre selecta adunare au fost cuvintele rostit rostuite despre cartea cu acest titlu. 
  
Cuvintele cărții au fost mai întâi unde , iar acum funde de peste 500 de pagini scrise în grai local, crișean arădean.Autorul și-a ales interlocutori din satul natal, Sintea Mare ca la Hanu Ancuței spre a zgodi vremea vremurilor probabile. 
  
O carte cu Unchioaia Persida, o muiere cam ca Vitoria Lipan care de bărbată ce era ..citea timpul probabil dar nu oricum.Prin pilde ! 
  
Tipărită lșa Editura Gutenberg Univers această nouă carte vine să ne dezvăluie reale calități ale diac.dr.Hodrea Gheorghe, cunoscut ca drept preacuceritorul Bace Toghiere! Brand Local, după clop, izmene, zobon și ...poante! Pentru că Lumea e ca noi 
  
Iar vremea la fel! 
  
Au fost rostite calde aprecieri despre acest volum care vorbit odată în 100 de duminici, iată, acum se poate citi cu dibăcia ghicirii vremii după nori, stele, porumbele, apă de ploaie sau șiroaie( Anton Ilica, Ioan Pagubă, Marcu Vasile, Horia Truță au vorbit în superlativul cuvintelor). 
  
Serata culturală a cuprins și o scenetă pe suport al lșui Bace Toghiere, un potpuri de pricesne și corinde, recitări ale colonel Vasile Marcu , despre Creangă ..de Arad.De la Alba IUlia venit anume în Cetatea Unirii, lect.dr.Constantin Avîdanei i-a înmânat autorului și i-a adus Salutul RTV UNirea, o Diplomă și un Hrisov! 
  
Iar noi , ca moderator, i-am stropit Volumul cu pocalul acestui rol, de a răspândi Cartea ca un Sfânt corind!.Un calendar, Un CU ..vânt de Început..Un Cuvânt de cu..prins 
  
Un sfat ..de final despre Vremi și vremuri 
  
Iată clișee lingvistice care zgodesc când potopesc! Cu vintele meșteșugite ..în Post de Crăciun ! 
  
Laudate fiindu-ți Bace Toate.Amin! 
  
Referinţă Bibliografică:
100 DE DUMINICI LA RADIO TIMIȘOARA -CARTE DE AUTOR / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3271, Anul IX, 15 decembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!