CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

VALORI ETNOGRAFICE ARĂDENE SAU IDENTITĂȚI IDENTITARE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mai rar întâlnim pasionați care să scoată din lada de zestre podoabe trecute de mult prin sita vremii.Catalogul documentcu titlul de mai sus a fost lansat recent și este o restituire necesară vremurilor de azi, adică o aranjare a Tezei de Licență, 1982, a profesorului de desen. Otilia Roșu.Arhidiacon dr.Gheorghe Hodrea s-a aplecat asupra acestei lucrări cu meticulozitate și a aranjat în pagini, o adevărată Școală de pictură, una a autorului, cealaltă a zestrei de netăgăduit a gospodăriilor țărănești de mai demult, pe unde a cercetat , pe atunci Licențiata!. 
  
Acum avem un adevărat Album editat de Tiparnița Arad, cu o Prefață a dr.Gheorghe Hodrea, cel care, acasă,la Sintea Mică, deține o colecție particulară de etnologie. 
  
Volumul , este o bijuterie în ceea ce converge înspre Costume, veșminte, iconografie, porți, imagologie, scoțând în relief detalii și ornamente prețioase.Structurat pe cinci capitole mari plus alte subdiviziuni, cu o consistentă Bibliografie, Glosar, Prefață(Gheorghe Hodrea),va constitui un punct de cercetare și documentare pentru cei interesați. 
  
În prezența unei selecte asistențe, acest catalog a fost prezentat de către etnolog, Rodica Elena Colta, prof.univ.dr.Aton Ilica , iar în dialogul cu sala, și-au exprimat oneste păreri, istoric Eugeniu Criste, ing.Cristian Vuin, prof.Vasile Rus. 
  
Un potpuri de cântece orchestrale în variațini conduse de elevi ai Școlii de Arte, Arad, dar și un Intermezzo ca un preludiu al păstrării valorilor de patrimoniu, a fost interpretarea tinerilor Alexandra Madaraș și Eduard Motan. 
  
Ca un corolar desprins din trecut înspre un prezent dominat uneori, de kitcs, autorul , Otilia Roșu, a mulțumit pentru un Ca document! 
  
Vis împlinit.Cartea! 
  
Este cu siguranță,ceea ce și-au dorit toti care au țesut catalogul(adrian Ioanăș)o transpunere în cuvinte, a culorilor din tuș, acuarele. 
  
Referinţă Bibliografică:
VALORI ETNOGRAFICE ARĂDENE SAU IDENTITĂȚI IDENTITARE / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3248, Anul IX, 22 noiembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!