CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Eveniment > Actualitate >  

)RCHESTRA FLORILOR ÎN ARII DE SIMFONII AUTUMNALE LA ARAD
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Timp de trei zile,Aradul a înflorit la figurat, de parcă până și Mureșul a stat din curgerea lui fluid levătândă.Simfonia florilor aranjate ca niște catedrale în Piața Avram Iancu , îndulcind parcă, staticul Statuii , a cuprins toată suprafața. 
  
Dovlecii au devenit personaje surâzânde sfidând Hallowen-ul, varza ornamentală a înflorit în jardiniere ca niște omuleți albi , sau crizantemele multicolore s-au revărsat în rochițele toamnei înveselind trecătorii.Frunzele de varză au fost deja împletite în sarmale care zăceau la foc mocnit , în ceaune.De fapt, gospodinele au , de-acum o Rețetă, pe vatră, pentru că, printre flori se lăfăiau mâncărurile toamnei ca niște grații, clătite, tocăniță, șorici, urechi de porc, jumări, costițe, pâine cu clop , salam. pește, cârnați ș.a 
  
Însă se disting de departe torturile cu foi supraetajate cât și fondantele pe care le mai știm din vitrine.Amandine, doboș, București..Ah..copilărie unde ești... 
  
O notă aparte fac baloții de paie pe post de băncuțe parfumate cu iz de lavande de tot felul, orhidee, maci, crăițe, stuful, aranjate îmbietor ca pentru o hodină binemeritat-florală. 
  
O simfonie a florilor nu poate fi armonioasă dacă nu este pigmentată cu muzică romanțată, astfel că aceste zile sunt asezonate într-un concert cu orchestră de flori plante muguri.Decor de toamnă , fulguind a must sau porumb fiert, copt, îmbie cele două porți de a intrare între care din flori a fost pictat numele orașului, Arad! 
  
Această formulă de promovare a florilor, ca simbol al frumosului coloristic -parfumat este deja o tradiție pentru că, nu-i așa 
  
Niciodată toamna doamna...nu fu mai frumoasă!Candele, butoiașe, note muzicale, iată cum o floare poate fi un simbol. 
  
Referinţă Bibliografică:
)RCHESTRA FLORILOR ÎN ARII DE SIMFONII AUTUMNALE LA ARAD / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3214, Anul IX, 19 octombrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!