CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  

LA CEAS DE TOAMNĂ LA ARAD DOUĂ REVISTE ÎN SĂRBĂTOARE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sub un generic mustind a ruginie inspirație 
  
A cunoaște, a iubi...scriind , la Arad , pe Terasa iubitorilor de frumos într-ale scrisului , a avut loc , recent o sărbătoare a condeierilor semnatari de la două reviste 
  
Gutenberg Arad ediția 40 
  
an 11 
  
și Unirea ediția 11 
  
Prima, arădeană, editată de Editura și Tipografia Gutenberg , a fost serbată în prezența colaboratorilor locali dar are o întindere județeană, națională, internațională, prin scrieri primite din toate colțurile țării.Un cuvânt dispus pe un Eseu poematic romanțat a fost citit de prof.dr.Anton Ilica.Au mai adresat saluturi Cristian Vuin, Iuliana Pintea, Emil Șimăndan, Eugeniu Criste , Lucia Bibarț, Valeriu Ilica, Dorin Ocneriu, ș.a iar din partea oaspeților, Ioan Godja, Nadia Urian, Constantin Avădanei. 
  
Revista Gutenberg la bilanț, 2263 de semnatari și 2328 de reportaje. 
  
Revista Unirea, cu un titlu de leagăn al Marii Uniri de unde s-a pornit flacăra românismului, Aradul de pe Mureș,aflată la ediția 11, l-a adus la noi pe președintele fondator Ioan Godja de la Viena(revista se tipărește la Târgu Mureș), și păe redactorul șef, Adriana Weimer) însoțită de redactorul RTV Timișoara, Veronica Balaj.Revista de la Viena conține materiale din toate sferele culturale, are un bogat conținut adecvat și coloristic, mulți dintre membri Salonului Cultural Gutenberg , publicând materiale interesante. 
  
S-au adus elogii , s-au făcut legăminte de noi proiecte, unele existente deja, cu ASRA Salzburg prin Daniela Gumann, Tibiscus Uzdin prin Vasile Barbu, Socitatea Izvorul cu leac prin Teodor Groza Delacodru, Serbia, AIB prin Sorina Groza, Almăjul, prin Gheorghe Rancu, Starpress VÂlcea prin Ligya Diaconescu, însă un lucru este cert, viitorul și viabilitatea acestor publicații , stă în puterea noastră, aceea de a perpetua apariția și a le îmbunătăți conținutul. 
  
Și ca toate acestea să fie ..învâțate, din cupa de cleștar a muzelor prezente, s-a ciocnit un pahar de must, tulburel...tulburând seva condeiului , iar oaspeții noștri au plecat mulțumiți acasă căci nu-i așa, Semne bune Doamna Toamna ..are. 
  
Referinţă Bibliografică:
LA CEAS DE TOAMNĂ LA ARAD DOUĂ REVISTE ÎN SĂRBĂTOARE / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3201, Anul IX, 06 octombrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!