CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

SALON GUTENBERG DE VARĂ ARAD
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sau...Mai vino iar in gara noastră mică...sau Un lung ..tren ne pare viața... 
  
Printre stol de metafore la ceas de vară, printre ploi cu sori Salonul Gutenberg de vară a fost o inedită întâlnire la terasa florilor în Cireșar. 
  
Când am plecat la drum salonul nostru era un timid stamatiad început .Mai apoi au urcat unii , au coborât alții au staționat mulți căci metafora muzei ne adună.Având mai mereu pretexte de data aceasta la Stâpânul nostru suprem , scrisul în revista eponimă Gutenberg în care semnează 51 de stăpânitori ai muzei pretextul a fost revista colorată galben de vară prin Carina Baba. 
  
Pe zările fețelor celor prezenți era mult soare , iar de sub plapuma cuvintelor au fost prezentate cărți(Cetăți castele castelani în comitatul Aradului, Amprente de suflet, Album Muzeu etnografic Sintea Mare), autori fiind Puiu Valea și Ioan Tuleu, Carina Baba, Hodrea Gheorghe. 
  
A mai fost prezent cu o Antologie Dumitru Butoi Timisoara. 
  
Se cuvine remarcat faptul că revista 39 Gutenberg a fost lansata la Wienert Neuestdat Austria de Ziua Europei la 1 Iunie prin Ioan Godja (tot acolo am aflat de alte reviste de ex.Condeierul Diasporei, ASRA prin Daniela Gumann). 
  
La Salon, ca la Salon.....Un antren de ..tren un Salon comparat cu un Tren la remarca prof.dr.Anton Ilica , dumnealui moderând Întâmplarea culturală. 
  
La Salon ca si pentru prima prezență au fost lansați din coroana copacilor de cuvinte Semideea Șulea și Sebastian Burnaz.Văzute și nevăzute, ele metaforele după- amiezii ne -au fost (con)semnate de Ioana Nistor, Mircea Boran, Dorin Ocneriu prin fotorame și fotograme grăitoare .De bine! 
  
În concluzie, ne trebuie Un tren, O gară, un (An)tren de Salon aproape de Casa Stamatiad 1925, str.Calvin 4 Arad.Stol de cocor Salonul nostru e în trend, în zbor și nu ne-a fost mirată zariștea ochilor la sosirea ...de stație a dlui Gheorghe Rancu având la braț o noua carte și revista Tibiscus de Uzdin.G.Rancu Bodrog unoaspete de Salon.De vară.Tuturor Muze 
  
Călăuze.Cireșe din vișine.Căplăuze, cu mulțumiri. 
  
Referinţă Bibliografică:
SALON GUTENBERG DE VARĂ ARAD / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3087, Anul IX, 14 iunie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!