CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

ZILELE UZDINULUI EDITIA X AU FOST ÎNMĂNUNCHIATE ÎN DRUMIRI DE SPICE FESTIVAL DE POEZIE JUBILE XXV
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Localitatea Uzdin Serbia Banatul de Sud se scaldă în mirul apelor cu parfum de un românism aparte.De ani de zile aici din panoplia actvităților mustește ideea de neam și țară ca un nepieritor șirag de iubire. 
  
Acum pe toată luna lui Cuptor sătenii și oaspeții au avut de ales între Tabere și Expoziții Foto, Vernisaje, Lansări de Albune sau cărți din multe colțuri din Țara Mumă sau de prin alte locuri, Întâlniri ale scritorilor în grai, Pictură naivă, Selecții și prelungiri din serate care de care mai atrăgtoare.Artizan , amfitrion și Cărturar a fost poetul și Publicitul Vasile Barbu ancorat fervent în efervescența Marilor Întâmplări Culturaleîn An Centenar. 
  
Sătenii nu rămân insensibili iar prietenii și familia susțin jertfelnicia Sa de pe Altarul Ființei cu care chiar se confundă. 
  
La Finele Zilelor Uzdinului la capăt de Festival Drmuri de Spice prezența artstului Grigore Leșe a electrizat asistența formată din oaspeți din România , Macedonia Usa precum și din localități cu gust de condei literar artistic. 
  
O Efigie cu toți laureați anilor a fost sfințită și depusă lângă suflul eminescia iar laureatul din acest an a fost Grigore Leșe Horitor maramureșean. 
  
Se cuvine să precizăm că a fost lansată și o Antologie semnată de Marele Iubitor de Neam Domnul Vasile Barbu. 
  
DEcernarea Însemnelor Culturale Jubileu 25 s- săvârșit îAltarul din Squarul Casei Culturale Doina și confirmă faptul că atât Antologia cât și Albumul pictural despre Uzdin fac o Csă bună cu Istoria Școlii picturale naive din acest colț binecuvântat acum prin pâmză imaginație culoare naturalețe de Bunicuțele din Uzdin. 
  
Binecuvântat fie Satul! 
  
Binecuvântată Clipa și Făpttorii Frumosului din Satul Uzdin Serbia! 
  
Referinţă Bibliografică:
ZILELE UZDINULUI EDITIA X AU FOST ÎNMĂNUNCHIATE ÎN DRUMIRI DE SPICE FESTIVAL DE POEZIE JUBILE XXV / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2766, Anul VIII, 28 iulie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!