CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

OAMENI DE SEAMĂ AI BANATULUI la BORNA 22-SIMPOZION INTERNAŢIONAL UZDIN VOIVODINA SERBIA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De parcă ar fi fost predestinat, în preambulul zilei de 22 aprilie, deci în ajun, a douăzeci şi doua ediţie a Simpozionului a cuprins , nu numai satul denumit Capitala românismului din Banatul Orfan ci şi uliţele care parcă au înflorit ca şi Sânjorzul să fie întâmpinat ca la Bănat! 
  
Astfel două zile, Oameni de Seamă la figurat dar şi la propriu , au însufleţit cu prezenţa, comunicările, cărţile, revistele, alte înscrisuri , Casa de Cultură Doina, Sala de Sport a şcolii generale ce duce numele Patronului Spiritual Sfântu Gheorghe, Galeria Torna, Torna Fratre, de la Casa Românească pe unde s-au perindat, A.Păunescu, G.Vieru, Nichita Stănescu , şi care şi-au lăsat amprentele condeiului pe primitorii pereţi, Sala Căminului VânătorilorPeste tot. am asistat la activităţi scăldate în sentimente cordiale şi animate de o unică idee-Românismul! . 
  
Dezvelire de Însemne memoriale Pavel Herendici -Pamela, Luări d Rămas bun, Expoziţii de sculptură, Afişe, Materiale cu caracter publicitar, de la alte ediţii, lansări de carte, reviste , comunicări în plen si pe trei secţiuni au adunat Oameni de Seamă din Banat, Timişoara, Caraş, Baia Mare, Arad , formând şi deschizând la Centenar o Inimă! Ce bate ! Fără încetare! Şi nu singură! Poetul , publicistul, Omul SAtulşui-Baronul! Vasile Barbu cu Suflet Chip şi Ochi de Ţară mândră şi-a adunat clipele cu noi dimpreună! I-au fost alături intelectuali, cărturari, istorici , oameni de litere şi la lansarea cărţii Sacramentul singurătăţii .Au fost rostite comnicări de larg interes . adevărate Înscrisuri cu iz istoric românesc şi nu numai în Anul Unui Vac de la Unire! 
  
Spunem şi noi şi aici că Oriunde am fi suntem datori Să Sfinţim Omul 
  
Satul 
  
Clipa! Muşlţumim Banat Orfan!Uzdin! Suntem împreună pentru a Slăvi Ideea Unirii celei Mari! 
  
Referinţă Bibliografică:
OAMENI DE SEAMĂ AI BANATULUI la BORNA 22-SIMPOZION INTERNAŢIONAL UZDIN VOIVODINA SERBIA / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2669, Anul VIII, 22 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!