CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  

ION CREANGĂ DE HUMULEŞTI AZI LA O ALTĂ ANIVERSARE -GEANINA IOVĂNESCU DE SÂNMARTIN

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Desigur, întorcând fila din Caierul Poveştilor cu Soacre, capre, iezi sau lupi, Harapi, Prepeleci, bucata mea de humă , ispitându-mă, îmi aduce aminte cum azi în satul meu face Dăscălie o tânărîă Geanina cu TREI Copii de la Pedagogic Arad clasificaţi la Olimpiada Naţională de Latină! Azi, e Ziua ei..Crengisme Geanina!  
 
Nu ştiu alţii cum sunt!!! Dar eu  
 
cu Povestea TA! O încep pe cea de diacon -dascăl a lui Ion Creangă provenit dintr-o familie de ardeleni strămutată în Moldova şi nu ştiu de ce înnvaţă carte mai întâi cu numele de Ştefănesciu Ion.Apoi vin Domnul Eminescu şi Junimea apoi vine consacrarea  
 
Scriitor popular  
 
 
 
Târgoveţ  
 
suflet de ţăran  
 
spirit popular  
 
trăiri individuale  
 
farmec inanalizabil  
 
Amintiri din copilărie  
 
Memorialistica mit realtate folclor un boţ de humă  
 
boţită  
 
Un mic roman şi un amplu poem e Creangă  
 
Hai despre copilărie  
 
să vorbim  
 
nevinovat cititor  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
ION CREANGĂ DE HUMULEŞTI AZI LA O ALTĂ ANIVERSARE -GEANINA IOVĂNESCU DE SÂNMARTIN / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2252, Anul VII, 01 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!