CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Ipostaze >  

CRED
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cred  
  
Și nu știu cum vom coborî de pe lamela de sticlă pusă sub microscopul uriaș al lumii lui douăzeci douăzeci, te-am întrebat într-o doară, crezând că vei vorbi și tu ceva… ai plecat, nu mai știi nimic, cum rămâne cu protecția dintr-o stea, ai uitat ? … vom fi îmbătrâniți, copiii noștri tăcuți sau vom vorbi însetați pe toate canalele, în același timp, toți odată, să spunem cum a fost, cât am răbdat ceaiul fără miere, clipa fără stele, spațiul limitat, timpul relaxat… nu știu, îți spun, dar vom ieși, atunci vom observa comportamentul schimbat, desigur, atacurile de panică și căderea de calciu, lipsa lui D3, fierul scăzut și alte minerale, ochii măriți ca-n frigul dintre lamele de sticlă puse sub microscop, nu te mai văd, de aceea te strig și-mi răspunzi cu glas de rădăcini… mai e puțin, îți zic, puțin și vom răzbi tulpinile nevăzute, combinații neștiute, noi totdeauna am răzbit, adăpostul nostru era pretutindeni, ți-aduci aminte ? La Cluj doamna aceea mi-a vorbit într-o limbă ce eu n-am înțeles-o, i-ai răspuns tu… a fost și la Sibiu una, ea vorbea nemțește cu tine, nu mi-ai tradus, nici la Oradea nu mi-ai spus ce ai căutat, dar acum o vei face, să înțeleg de ce ai stins luminile. Toate.   
  
Florica.Patan  
Alba Iulia 
Referinţă Bibliografică:
CRED / Florica Patan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3391, Anul X, 13 aprilie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Florica Patan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Patan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!