CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

O STEA ÎN FIRUL IERBII
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O stea în firul ierbii  
 
…pierdut îmi este gândul să viețuiesc în zile, să răscolesc cuvinte, să pot să mai respir, adun de peste tot și le-mpletesc febrile minutele în ploi și orele-n cuvinte. „Închide-ți, hai, suspinul și-ncearcă să te simți o stea în firul ierbii”, spuneai adeseori, când mă vedeai sclipind în roua dimineții, nici nu mai știu eu sensul, ce margine de viață am pribegit pustiu și cât am împletit tăcerii pârghii. Eu îți scriam prin umbre și foaia o-ndoiam arzând ca amintirea unor tristeți trăite, sub streșini drum să caut, prin cețile lăptoase, clepsidre părăsite, poteci cu întristări îndurerează pasul. Ți-oi povesti sub nucul din poartă rămas gol, cum timpul ne-a mințit de-atâtea ori, mai bine să-mpletim iubirii vise din rădăcini de dor și să gustăm din cupa fericirii, în zori, tu îmi șopteai. Pe-o creangă de alun, șirag, din veșnicii de muguri, o lume să zidim, îți voi culege azi mici licurici pe câmp, din lumile albastre, din ceruri iar căzuți, să-ți lumineze gând. Eu mai nutresc speranța de-a fi ca mai-nainte, lumina ce-ntreține aprinsă steaua ta și mă trezesc cuprinsă în roua dimineții, să pot a te afla… să pot să vin la tine. Să mergem iar la Vingard, gutui să-mi prinzi în nor, să le aprindem candeli, pe cer ca niște sori, să ne mirăm de-i roșu un asfințit de soare, să-l așezăm pe casă, de tot în suflet veseli să mai găsim parfumul în florile de mai, aflate pe o stâncă, la Sfinx mai vrei să stai. Un zâmbet să îmi dai, Bucegii să-l cuprindă în zilele de iunii și negrul Styx, vai, trecem !... închide tot suspinul și-ncearcă să te simți o stea în firul ierbii…  
 
Florica Patan  
 
Alba Iulia  
3 mai 2006  
 
Referinţă Bibliografică:
O STEA ÎN FIRUL IERBII / Florica Patan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3316, Anul X, 29 ianuarie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Florica Patan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Patan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!