CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

REVELAȚIE ÎN IIE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
REVELAȚIE ÎN IIE  
 
Prinde-mă-n desen cu plaiuri, ciripit de păsărele, flori cu fire fin cusute, uită-mă acolo secoli lângă-un suflet ce-ndrăgesc și mă lasă în chemarea unui vis bineștiut, să te-ntorci suspin la mine, cu alunul, bradul, pinul ori cu nucul sau stejarul, idealul unui timp ce amarnic s-a tot dus...  
 
Du-mă în istorii aspre, când cu sângele vărsat am păstrat un nume drag și ea Patrie ne este, prinde-mi în cercei de vară flori de măr ori de cais… scurge-mă în ape limpezi ce destinul meu îl poartă, cântă-mă din frunză verde și mă pune-n conștiința neamului ivit Lumină, printre stele-ntrevăzut…  
 
Ține-mă-n albastru iris și mă poartă printre astre, să-nțeleg jocul cu moartea, du-mă-n cercul de lumină și-ntr-un salt ondulatoriu să mă fac un punct pe hartă, în Bucegi, pe lângă Sfinx, unde revelații spun cum că Totul are-n lume sensul devenirii pure și accelerații ample, mai rapide ca ideea… scrie-mă în arhetipuri, vechi legende, cronici puse-n manuscriptum, ori pe iia seculară, tot așa cum ai făcut…  
 
Florica Patan , REVELAȚIE ÎN IIE  
 
Alba Iulia, 24 iunie, 2018, Ziua Internațională a Iiei Românești
imagine internet, Henri Matisse, La Blouse Roumaine  
 
Referinţă Bibliografică:
REVELAȚIE ÎN IIE / Florica Patan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2732, Anul VIII, 24 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Florica Patan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Patan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!