CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Ritmuri de tic-tac
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
RITMURI DE TIC-TAC  
 
Viața noastră curge în ritm de tic-tac, peste tot prin casă ceasurile bat minutul exact, vibrația lumii ; să aflăm o gară unde-ajunge sigur trenul fericirii pe calea lactee din care răzbate gând de armonie, binecuvântat … sau un film romantic merită văzut la Wake-up, în centru, de la început.  
 
Avem întâlniri cu un rost pe lume, să ne construim drumuri ce deschid portaluri de cer, să răzbim prin temeri, să vedem mai bine locul nostru-anume într-un univers cu mii de-nțelesuri .  
 
Sfertul academic pe ceas inventat e, la cuptor plăcinta treizeci de minute, să văd Paulista cam un sfert de oră, ori să mai vorbim .  
 
Ședința cu părinții mereu e la fix, lucrurile toate au un flux constant, doar planeta-și schimbă rezonanța Schumann, deci am pus prin casă ceasuri peste tot.  
 
În ramă de lemn , lângă o aplică mai mereu aprinsă, bate miezul zilei un ceasornic lup, iernilor albastre ce noi sensuri dăm ? corul bărbătesc din înalt se-aude?  
 
În bucătărie, un ceas mare, verde, bate ritmul vieții, amiaza fierbinte, gust de foi de dafin și arome verzi.  
 
Dormitorul poartă un ceas argintiu adus de departe , din uk de fiu, aici el arată two minutes to two, intrăm pe youtube?  
 
Dincolo biroul; are prins în zid, alt ceas pus de mine, deși m-ai rugat cuie să nu bat, să păstrăm pereții pentru alte vremuri , dacă se-ntorc polii avem spații noi ! acum timpul trece cu un puls mărit, dulce s-a rotit ora de citit… istoria suflă peste Tărtăria, șapte mii de ani pe Mureș în aval.  
 
În camera mare unde stau copiii tic-tacul sporește „oda bucuriei” și pe hol mai sunt încă două ceasuri, pe laturi în „L” , să ne încadrăm în pătrar de lună, cu un android să mai stăm de vorbă, să aflăm de-i soare ori de mai vin ploi ? ce haine s-alegem, dacă e nevoie de un fulgarin ori de cisme noi ?  
 
Și-n sala de baie alt ceas de perete, e atent la timpul ce nu-l putem pierde. Văd secunda dusă, vine alt-asemeni, dar trist îmi răspunde și ea din trecut, unul absolut…  
 
Pendulul nu merge.  
 
Ceas–brățară n-am pe niciun perete, am văzut la alții, îl citesc atenți , numărându-și anii, fără ochelari… mai privesc și cerul pentru confruntare, gesturi ancestrale.  
 

De-o viață întreagă mă trezesc exact la ora setată plus sau minus cinci, sauf réveille-matin. Câteva minute nici nu mai contează, mentalul dictează și configurează timpul, spațiul, energia lumii prin gând rezonant  
 
Am plecat într-un alt oraș, casa… am vândut-o ! cu ceasuri cu tot, am ritmuri exacte, sunt ceasornic viu!! Bine programat.  
 
Și ceasuri de masă zis-deșteptătoare, le-am abandonat. Am o amintire păstrată-n cutie, frumos, cu cheiță, cifre aurii, un West Germany „Blessing” , de la tatăl meu, doar el m-a-nvățat cum să îl citesc, cât mai este ora sau quelle heure est-il ?  
 
Prin urmare, pe ceas nu citesc, mai bine privesc cerul reflectând, timpul mi-l setez, după ritmul propriu, pe același ax, I get to relax !  
 


Florica Patan, RITMURI DE TIC-TAC  
 
Alba Iulia, 3 decembrie, 2017.  
 
imagine internet  
 
Referinţă Bibliografică:
Ritmuri de tic-tac / Florica Patan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2529, Anul VII, 03 decembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florica Patan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Patan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!