CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

ADRESA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ADRESA  
 
... Veni spre mine cu seringa aceea uriașă , un ac cât toate zilele groazei, mă prinse pe scaun răstignită , îl înălță puțin și, când îmi administră lidocaina sau ce anestezic o fi avut, simții cum maxilarul pârâie mai întâi, apoi începe să se umfle precum un balon roșu. Până ajunsei din nou în sala de așteptare unde trebuia să rămân câteva minute , falca dreaptă căpătă dimensiuni uriașe , îmi strâmbă gura , fața în întregime , voiam să mă văd într-o oglindă, nu aveam, așa că măsuram cu palma și, în încercarea dramatică de a suporta modificările ce-mi mutilau propria figură, poate și ADN-ul, îmi veni rândul la extracție , un premolar compromis ce trebuia îndepărtat .  
 
Îmi „smulse” rădăcina bifurcată și mi-o arătă în cleștele rece, năpraznic!. Vizualizai mental craterul rămas în urmă-i , umplut cu un pansament ce-mi încărca amarnic gura , apoi ieșii din cabinet , trecând prin sala mică de așteptare, fără să rostesc ceva…  
 
Până acasă erau doi pasi, eram în cartierul meu, mă grăbeam să ajung, , să-mi pun capul într-o pernă de liniște și să-mi trăiesc suferința acolo.  
 
Doctorița mi-a spus să țin strâns pansamentul două ore și, dacă după aceea încă mai sângerează, să o sun. A reușit să-mi inducă o îndoială, o sămânță de frică de moarte, care mă preocupa,  
dar am fost atentă la drumul meu clătinat în minute sacrificate. Pentru că simțeam că nu mai trăiesc, doar încerc să trec de versantul durerii. Las în dreapta marketul „Favorit”, trec pe lângă „Librăria ” din colț, apoi pe lângă Blocul 35, cu triunghi galben sau roșu, nu mai știu, marcaj de „adăpost subteran„ în caz de necesitate”, depășesc părculețul pentru copii , cu tobogane și hinte, cu aparate de exerciții pentru adulți, traversez aleea, urc scările să intru în blocul A 38, unde locuiam.  
 
Simțeam că mă prăbușesc, aveam o senzație de vomă și un disconfort general imens, plus pansamentul acela îmbibat, noroc că nu m-am întâlnit cu nimeni să fiu nevoită să răspund, eventual, vreunui salut ! când realizai că urcam scările de lemn ale unui pod arcuit, suspendat în semilună peste un canal al unui lac din Ștrand, în partea opusă a cartierului meu… Trec pe partea cealaltă, n-am ce face, văd apa verde închis , plină de entități malefice, mă gândeam ; mai încolo , în zona grădinii zoo , plutesc grațioase lebede, frumoase, admirate de niște copii aflați în parc cu părinții lor.  
 
Realizez că sunt în deplină conștiență, ce termen prețios ! dar încă sub anestezie, îmi propun să elimin toate elementele ilogice, pentru a ieși din situația asta de confuzie. Chemai un taxi de la o cabină telefonică, să mă ducă acasă, cu greu rosteam cuvintele cu dinții strânși, totuși veni unul, șoferul mă întrebă adresa , nu mi-o mai amintii, trebuie să fie în nordul orașului, destul de departe, dar „ luați buletinul, scrie acolo…”  
 
„E cam departe, doamnă, nu cred că ajungem până diseară, poate după mizul nopții sau mâine dimineață, e peste alte patru județe !”  
 
Am fost de acord, n-am căutat justificări, realizam că locuiesc în sudul țării, dar păstram adresa din Transilvania , în documente ! În toată povestea asta aveam nevoie de calm, cel puțin în aparență, să depășesc între timp limita de mister, datorată , desigur, unei intervenții invazive, îmi doream să fac transferul în structura și dinamica unei realități imediate, ca modalitate individuală de a fi prezentă în lume, în acea substanță concretă, fără paradoxuri.  
 
Ajung spre ziuă la realitatea ultimă, adresa din buletin, scot cartela pentru interfon și intru în hierofanii, simțind comuniunea ritmurilor personale cu cele cosmice. Mi-am cufundat capul în perna de confort și siguranță, într-un somn adânc, fără spaime și fără vise. Am dormit câteva ore sau câteva zile, trezindu-mă în strălucirea diafană a camerei mele din A38… Văzui pe geam părculețul cu tobogane și hinte.  
 
FLORICA PATAN, ADRESA  
 
Referinţă Bibliografică:
ADRESA / Florica Patan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2444, Anul VII, 09 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florica Patan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Patan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!