CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

CUVÂNTUL
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CUVÂNTUL  
 
„Iar ți-a scăpat antena, ți-o mai pun o singură dată în mufă și mai ai și tu grijă, că nu vin eu de la firmă , să-ți fac ție vizionarea plăcută și lasă că vezi tu ! că până acum nimic n-a fost destul de bine, dar tu crezi că eu sunt de fier , și ce dacă ai împlinit o vârstă, acu’ să-mi spui cuvântul ăla, parola ! să mă duc iar la bancă, nu l-am uitat , dar pur și simplu îmi stă pe limbă ! ce cadou să-ți fac? nimic nu-ți place, cum „nesimțitor„ ? și ce -i cu banii , lasă că nu i-ai făcut tu, ce faci tu cu niște cuvinte pe care nu știu de unde le scoți , ce , crezi tu că erai aici, fără mine ! da’ nici nu mai eram împreună, că doar nu-s prost să te țin pe tine, vreo frumoasă, ca pe o regină, unică în lume, lasă că mi-a părut rău, deși nu meritai !! să te văd aici, la cratiță, da’ crezi tu că mie mi-e ușor , mi-a trecut viața între firmă și casă, altceva ce? că așa ai vrut tu, mereu tu ! și zi-mi odată cuvântul ăla, că nu glumesc … dar acum gata cu mofturile, să vezi și tu cum e fără mine, bine ți-o fi ! vezi mai întâi să-mi spui concret ce parolă am la certificatele alea de depozit că nicicum nu-mi amintesc, cum nu știi ??!  
 
Și ce dacă nu ți-am spus, tu trebuie să știi că doar altă treabă n-ai !! toată ziua stai cu o carte în mână, tot scrii în dosare, numai tu știi ce ! nici nu mă impresionează, eu cărțile le-am citit înaintea ta, păpușică, ce mai știi tu din Divina Comedie, mai știi ceva? eu am citit-o toată și chiar mi-a plăcut, ce dacă știi tu toate cuvintele, ceea ce eu nu cred ! câți bani ai făcut tu din asta, nimic ! doar bibelouri prin casă , la care nu se uită nimeni și nici măcar nu-mi plac, ai stricat niște bani degeaba, ui’ la mine , eu am făcut o casă, ei , da! aici rămâne , ce știi tu, că nu ai avut două buzunare la spate ca mine, fără mine erai pe nicăieri, cum sunt toate femeile care n-au bărbați, știi tu măcar de ce urcă bărbații pe Himalaia sau coboară pe fundul oceanelor, te-ai gândit ?! niciodată nu te-ai gândit la asta ! treaba ta e să stai într-o zonă de confort și să comanzi pe prostu’ de mine, gata mereu la raport, da’ ui’ că s-o gătat, că eu nu mi-am trăit tinerețea și viața, s-au dus habar n-am unde și când, abia acum m-am trezit ca dintr-o beție, dar niciodată n-am fost băut, ți-am mai spus asta , și nu m-ai crezut! poate, zic poate ! am fost obosit… ! acuma abia știu eu ce vreau, nu te mai las eu pe tine să mă dirijezi, că nu sunt orchestră ; și nu mă mai ține de vorbă , că ți-am spus că am treabă, concentrează-te și dă-mi odată cuvântul ăla, că e de aici , din casă , aplică naibii filozofia aia a ta, concret : tu, subiect al cunoașterii și unde e obiectul cunoașterii ? că asta caut eu !  
 
Siiigur, a intrat în disoluție ! bine-bine !!  
 
Și ce faci tu cu teoria aia a ta , nu ziceai că poți reconstitui obiectul prin Terțul Exclus ? aplică, mamă dragă, nu te țin aici ca pe o coțofană, degeaba, uite că nu poți, dar mie îmi trebuie parola, gândește-te bine la asta pân’ diseară, când mă întorc, mă duc să-ți iau cadou, ca să taci , să nu te mai aud !  
 
Și stai să-ți spun, ca să știi, eu mă duc la firmă și vin acasă, tu mă iei de nou, da’ fă bine , dragă, ia-ți mașină și carnet, ce mă tot plimbi tu pe mine prin Bucegi , în pantofi de 118, prin bolovanii ăia, să vezi tu Babele și Sfinxul, că sunt eu sătul de bolovanii de la Vingard, eu am vrut să văd marea, tu m-ai dus și la munte , să vezi floarea de colț, cu bebe în brațe, și hăinuțe , și biberoane în plasă, am văzut și marea , e drept ! mi-a fost destul, v-am cărat pe toți pe umerii mei…  
 
Cuvântul ! de-l găsesc , știu eu ce fac cu el, pentru tine are greutate, pentru mine are valoare, maaare valoare ! exact aia pe care am depus-o, scot toți banii și-i pun la ciorap, găsesc eu un loc prin toată casa asta , nu-ți fie teamă, că-l țin minte, că știi că eu nu uit, lasă că văd eu când și dacă divorțez, că nu ești în stare de un cuvânt , atâta ți-am cerut și eu, un cuvânt ! și n-ai vrut, asta e , n-ai vrut și pace !  
 
Da ! lasă că știu eu prea bine stilul indirect liber, mulțumesc, n-am nevoie, gândurile astea-mi sunt , ca să nu mai spun și altele, să-mi repeți că-s rău și nesimțitor , nu că ești tu vreo frumoasă, că nu ești ! dar am fost făcuți unul pentru celălalt și de-asta mi-e necaz !!  
 
Florica Patan, CUVÂNTUL  
 
Pitești, 2015.  
 
Referinţă Bibliografică:
CUVÂNTUL / Florica Patan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2407, Anul VII, 03 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florica Patan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Patan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!