CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

FURTUNA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
FURTUNA  
 
Norii de plumb coboară curbând văzduhul peste idealurile timpului, până aproape de șosele, nesfârșite cărări ale lumii , peste mașini aflate în traficul curajos al speranțelor.  
 
Vijelia îndoaie copacii, despletește florile din grădini în curcubeie de petale înfiorate, aduce torente peste case și suflete, în haos și descompunere . Furtună.  
 
Oamenii își caută liniștea ce pare definitiv pierdută în cursul furtunos, neobosit al norilor coborâți peste case. Din când în când, fulgere se aprind pe cerul ce se pierde în cenușiul devastator al ploii și al ochilor ce mă privesc. Furtună afară și în noi !  
 
Tunete ritmice zguduie sufletele împietrite dincolo de ziduri, dincolo de biciul ceresc, Malsumis e triumfător… ?  
 
Liniștea timpului se scurge printre petuniile plânse, în ritmuri de pendul cosmic agățat de-un petec de cer, în timp ce apele își continuă marșul vijelios, umflându-și matca înfricoșător, peste păduri și drumuri, peste câmpuri și grădini înecate, ducându-le cu ele în neantul lumii .  
 
Furtuna intră incoerentă, înfricoșătoare, în jocul aparent firesc al existenței . Ploaia nu mai răcorește, nu mai spală neliniștile și îndoielile noastre, acum pare să ne înghită cu limbile ei torențiale ce ard, descătușând energiile lumii. Așteptăm vremuri mai bune și timpuri mai blânde cu oamenii. Și, dacă vedem că nu se poate, lăsăm, conștient, să se poată...  
 
Florica Patan, FURTUNA  
 
Alba Iulia, iulie, 2017.  
 
Referinţă Bibliografică:
FURTUNA / Florica Patan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2403, Anul VII, 30 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florica Patan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Patan
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!