CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

SUNTEM CEEA CE GÂNDIM
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SUNTEM CEEA CE GÂNDIM…  
 


Inteligența lumii materiale din care facem parte permite. Suntem o civilizație ce trăim sau funcționăm conform unor standarde care permit. Lumea prin regulile ei, permite nedreptatea. Am văzut asta de multe ori, dar cazul de aseară, de la „Românii au talent„ este revoltător! Însă ființa umană este înzestrată în plus cu o formă de energie numită conștiință. De aceea omul poate schimba acele nedreptăți produse de semeni, pentru a nu atrage asupra sinelui energiile negative trimise în univers.  
 
A studiat doisprezece ani canto și, după absolvirea Universității, nicio Operă, nici măcar una ! n-a primit-o. Este tânără, este frumoasă întru totul, are talent și școală. S-a îmbrăcat într-un tricou și pantalon scurt, cu sandale simple în picioare, în barete, fără toc și a venit la concurs. A urcat pe scenă, acolo unde aspiră să ajungă și pentru care s-a pregătit. A cântat o arie celebră care ne-a emoționat. Dar ceea ce a urmat a fost devastator. Încântat, Juriul i-a acordat în rafale de aplauze dreptul de a continua concursul direct în Semifinale !  
 
„De ce nu ești la Operă ?„  
 
„Am încercat să mă angajez , dar nu s-a putut.„  
 
„Nu este destul să ai voce ! „ mi s-a spus.  
 
„Am voce și pregătire profesională superioară !„  
 
„Nu este destul !„  
 
„Lucrezi undeva ?„ Ne gândeam că predă muzică pe la vreo școală sau că e secretară, ceva, pe undeva, dar, nu…  
 
Răspunsul ei, cu lacrimi în ochi, a fost scurt.  
 
„Sunt femeie de serviciu…„  
 
Peste tot în lume există absolvenți de universități care prestează tot felul de activități, nu neapărat în domeniul în care au pregătire. Și nu neapărat plătiți ca licențiați, nu ! Dar nivelul lor superior de pregătire ridică nivelul calitativ al poporului. Și sigur că pe parcurs, după anumite concursuri, pot chiar câștiga locuri mai bune de muncă, orizontul este deschis.  
 
Dar să fii cântăreață de operă și să dai cu mopul zece ore pe zi, n-am mai auzit. Cu siguranță este o muncă cinstită, toți trebuie să trăim, a face curat nu este nicio rușine, dar nu când ai studii de canto ! Cam ce orizont mai deschide situația aceasta ?  
 
Nu ! nu asta este țara ! Ăștia suntem noi. Și aici am adus țara… Am clădit-o, am modelat-o după anumite proiecte gândite. Astea au fost așadar gândurile… Pentru că nu cred că este un caz singular.  
 
*  
 
Mi-ar plăcea să câștige !  
 
Florica Patan, SUNTEM CEEA CE GÂNDIM  
 
Alba Iulia, 18 februarie, 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
SUNTEM CEEA CE GÂNDIM / Florica Patan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2241, Anul VII, 18 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florica Patan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Patan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!