CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Florica Gomboș         Ediţia nr. 2627 din 11 martie 2018        Toate Articolele Autorului

AVEM NEVOIE DE BUNĂTATE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
AVEM NEVOIE DE BUNĂTATE 
  
Nu vreau să fiu împărăteasă. Nu e treaba mea. Nu vreau să conduc lumea sau să cuceresc pe nimeni. Dar aş vrea să pot ajuta lumea să se schimbe. Nu asta ar vrea cei mai mulţi?! Gentil, om negru ori alb, nu asta ne dorim oare cu toţii? 
  
Suntem fiinţe umane şi asta ar trebui să simţim. Să trăim din fericirea celorlalţi, nu din suferinţa lor. Nu vreau să ne urâm, nici să ne dispreţuim. În această lume este loc pentru toţi. Şi bunul Pământ este atât de bogat, încât să-i hrănească pe toţi. Viaţa poate fi liberă şi frumoasă. 
  
Dar ne-am pierdut calea. Lăcomia a otrăvit sufletele oamenilor. A ridicat bariere de ură, ne-a redus la ură şi la vărsare de sânge. 
  
Am dezvoltat viteza, dar ne-am închis în ea. Maşinăriile ne-ar da abundenţă, dar...ne lipsesc încă multe. Ştiinţa noastră ne-a făcut cinici şi brutali. Gândim prea mult şi simţim prea puţin. Mai mult decât de isteţime avem nevoie de bunătate şi de blândeţe. 
  
Fără aceste calităţi viaţa devine violentă şi atunci totul este pierdut. 
  
****Flori Gomboş**** 
  
Referinţă Bibliografică:
AVEM NEVOIE DE BUNĂTATE / Florica Gomboș : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2627, Anul VIII, 11 martie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Florica Gomboș : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Gomboș
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!