CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Flori Bungete         Ediţia nr. 2823 din 23 septembrie 2018        Toate Articolele Autorului

COPILĂRIA, FERICIREA SUPREMĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
COPILĂRIA, FERICIREA SUPREMĂ 
  
Nu a existat, și nu există copil, care să vrea să rămână...copil. Cea mai mare dorință a fiecăruia, este aceea de a ...se face mare! Atunci când ești copil, ți se pare că ești nedreptățit, marginalizat, că nu ți se acordă atenția cuvenită, că nu se ține cont de nevoile și de dorințele tale, că nu ți se dă dreptul la replică, și că singura opțiune pe care o ai pentru a...beneficia de toate aceste drepturi, este aceea de a crește. 
  
Abia atunci când ajungi să dai piept, în adevăratul sens al cuvântului, cu tumultul vieții de...om mare, realizezi de fapt cât de fericit erai, și că părinții, nu făceau altceva decât să te protejeze. Încercau prin orice mijloace și argumente să-ți spună cât de bine este să fii copil , să te facă să înțelegi că atâta timp cât ești mic, ești scutit de grijile vieții cotidiene, singura ta preocupare fiind aceea de a fi fericit. 
  
De aceea, la maturitate, dorința de a te refugia în copilărie, devine iminentă. Tânjești după acea perioadă în care puteai să greșești, fără să dai socoteală, că doar erai copil, și unui copil i se iartă orice greșeală, pentru că ,, judecătorii” faptelor săvârșite sunt părinții, acele ființe bune, blânde și iubitoare! 
  
Copilăria, leagănul libertății, tărâmul jocurilor, universul veseliei, al inocenței, al naivității, lumea poveștilor, a basmelor, a viselor și a năzuințelor. Din această lume nu plecăm, definitiv, niciodată. 
  
Copilăria este izvorul cu apă vie de unde ne tragem seva și puterea de a merge mai departe, ori de câte ori ajungem, ca și oameni mari, la ananghie. Este de ajuns să deșteptăm copilul din noi, să îl privim cum se ascunde pe după fusta mamei, atunci când în jur simte o primejdie, cum se lasă purtat pe brațe atunci când drumul devine prea lung și prea greu de străbătut de firavele lui picioare, cum îi dispare, ca prin minune, orice durere fizică în momentul când mâna mamei îi mângâie duios părul și-i sărută fruntea , cum lacrimile se retrag în matca ochilor , atunci când se spun vorbele magice ,, nu mai plânge, puiul meu”! 
  
Copilăria, este acea perioadă din viața unui om, peste amintirea căreia nu se va așterne niciodată , praful uitării. Va rămâne veșnic vie, și oricât de fericiți sau nu vom fi ca ...oameni mari, ea va fi , fericirea supremă! 
  
Referinţă Bibliografică:
COPILĂRIA, FERICIREA SUPREMĂ / Flori Bungete : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2823, Anul VIII, 23 septembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Flori Bungete : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Flori Bungete
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!