CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Marturii >  
Autor: Flori Bungete         Ediţia nr. 2776 din 07 august 2018        Toate Articolele Autorului

EMOȚII TARDIVE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Există unele evenimente în viața fiecărui om, care nu se pot da niciodată uitării. În șipetul amintirilor, zilele în care ele s-au desfășurat, vor ocupa întotdeauna un loc special, iar în calendarul sufletului vor rămâne veșnic însemnate, cu litere de aur.  
 
Iar când o astfel de zi, este ea însăși o zi specială, ca de pildă o ...aniversare, fericirea n-are nume!  
 
De o astfel de zi, 25 07 2018, am avut și eu parte, cu ocazia lansării celor două apariții editoriale, sub semnătura Flori BUNGETE.  
 
MARIA, roman și MUZĂ ȘI POET, poezie, care au văzut lumina tiparului sub egida Editurii NAȚIUNEA, 2018, au fost punctul de atracție al zilei.  
 
Am fost întrebată, la sfârșit de eveniment, cum m-am simțit. Fără să vreau, m-am trezit spunând:  
 
,,-Astăzi , am făcut parte dintr-o poveste, o poveste cu și despre mine, în care m-am regăsit!”. Și era...adevărul.  
 
Cred că toată viața mea a fost o înșiruire de povești, în care am jucat diferite roluri, mai mult sau mai puțin importante, povești în care n-am putut rămâne, căutându-mi continuu locul și menirea mea pe-acest pământ. Oglindindu-mă însă în ochii celor prezenți în sală, simțindu-le emoțiile și bucuria plăcerii de a-mi fi alături, mi-am dat seama că prezența mea acolo, în acea zi, într-o asemenea conjunctură, a fost înscrisă pe răbojul destinului.  
 
Cum altfel m-aș fi putut simți într-un cadru de poveste și atmosferă primitoare, totul amplificat de magia creată de Sala Oglinzilor, din incinta Cercului Militar Târgoviște, sub atenta supraveghere a doamnei director Dorina Radu, secondată îndeaproape de domnul col. Marius Stroe, locțiitor al comandantului Garnizoanei Târgoviște?  
 
Pentru a aduce un plus de valoare evenimentului, cuvântul de deschidere a fost rostit într-o manieră inconfundabilă, de maestrul culturii dâmbovițene, în persoana domnului George Coandă.  
 
La manifestare au fost de asemenea prezente nume de marcă, reprezentative pentru județul Dâmbovița , din arealul a tot ceea ce înseamnă CUVÂNT, SUNET și CULOARE, printre care: George Canache, Constantin Voicu, Tănase Dan, George Piteș, George Bârligeanu , Michelle Bârligeanu, Marcel Morărescu, col.în rezervă Valentin Sandu , Roșoiu Cerasela director adjunct la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și alții. Pe unii îi cunoșteam, pe alții i-am întâlnit pentru prima dată în viață. Cei care au luat cuvântul, au rostit cuvinte care m-au onorat și m-au motivat totodată să merg mai departe.  
 
Am simțit , plutind discret în sală, oferindu-mi o surpriză neașteptată, o prietenie de aproape patruzeci de ani, adusă cu brațele pline de flori, de colega mea de liceu, Flavia Stănescu. Au mai fost prezenți în sală, prieteni apropiați , precum și bibliotecarele Carmen Călimănescu și Mihaela Voicu,  
 
nepoții mei Bianca și Bogdan, fiica mea Iuliana, neobosita Diana Grigore, părintele Marian Șerban , Liviu Costache, Nițescu Claudia...  
 
Nevăzute și neauzite de ceilalți, au fost părtașe la eveniment, gândurile transmise prin eter , ale celor care și-au dorit din suflet să-mi fie alături, dar din motive independente de voința lor, n-au putut ajunge.  
 
Momentul artistic al evenimentului a fost susținut de membrii Ansamblului Folcloric ZESTREA SATULUI, coordonat de prof. Daniela Șerban, asistată îndeaproape de subsemnata. Prin prezența și prestația lor, copiii au fost aplaudați la scenă deschisă de către cei aflați în sală.  
 
A fost o manifestare culturală plină de încărcătură emoțională, trăită la intensitate maximă.  
 
A fost începutul unei povești, în care am fost personaj principal, o poveste din care nu vreau să mai ies, o poveste care cu siguranță va continua, datorită vouă, suflete frumoase!  
 
Cu sufletul plin de emoțiile tardive care m-au copleșit, îmi caut cuvintele pentru a mă putea...revanșa față de voi, dar nu mă pot aduna, nu-mi pot aduna cuvintele, limitându-mă la un simplu și mare,  
 
MULȚUMESC!  
 
Referinţă Bibliografică:
EMOȚII TARDIVE / Flori Bungete : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2776, Anul VIII, 07 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Flori Bungete : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Flori Bungete
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!