CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  
Autor: Flori Bungete         Ediţia nr. 2712 din 04 iunie 2018        Toate Articolele Autorului

IUBIRE FĂRĂ DE-NCEPUT
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O rază jucăușă de soare generos pătrundea printre faldurile draperiei de catifea. Mișcarea ușoară a acestora, antrenate de briza mării , ce se strecura prin geamul întredeschis, făcea ca raza să valseze pe fața angelică a Aurorei, determinând-o să deschidă încet ochii. O nouă zi, se arăta în toată-a ei splendoare. 
  
Îi închise la loc , deranjată de lumina puternică, însă îi deschise din nou, mutându-și privirea pe chipul blajin al celui de lângă ea. Îl privi lung, știind că nu o vede, timp de câteva minute, veghindu-i somnul lin. După expresia feței și după tremurul buzelor , arcuite ușor într-un zâmbet abia perceptibil, Aurora își dădu seama că era pierdut pe tărâmul viselor. Erau de ceva timp împreună, însă fiecare trezire alături de omul iubit, era unică. Zâmbi și ea larg, a mulțumire de sine, și ascultă... 
  
Valurile înspumate ale mării se izbeau de dig, spărgându-se zgomotos, iar strigătele ascuțite ale pescărușilor, spărgeau văzduhul în două. 
  
Era duminică, nu avea de ce să se grăbească să părăsească patul . 
  
Se întoarse și se cuibări la pieptul cald al iubitului său, așezându-se comod între pliurile așternutului, și adormi. 
  
Îi simțea suflarea în ceafă, ca o boare binefăcătoare, și curând adormi și ea. Era așa de dulce somnul la început de zi, încât se cufundă alături de el, în marea viselor de smarald. 
  
Parcă vedea aievea, lumina din cameră, cum împresoară patul, ca și o vâlvătaie. Simțea cum limbi de foc, se jucau prin părul ei, răspândind în jur o căldură copleșitoare. Era ca și cum s-ar fi aflat pe o barcă în derivă, purtată spre mal de unduirea senzuală a mării. Printre genele dese privea la soare. Fața o ardea. Făcu o sforțare și deschise ochii larg. 
  
Nu era în largul mării, și nu soarele o ardea, ci flacăra iubirii , țâșnind din ochii albaștrii ca cerul și adânci ca marea ai celui mai iubit de pe pământ, căci dragostea ei pentru Doru, era nețărmuită ca și marea cea mare. 
  
Era o iubire fără început...nici unul dintre ei nu-și amintea când s-au îndrăgostit, dar fiecare în parte spera să nu aibă sfârșit. Crescuseră împreună, locuind foarte aproape, pe aceeași stradă de la malul mării. Marea i-a ajutat să crească, udându-le trupurile în fiecare zi. A fost martora primului sărut, a primei declarații de iubire...a primei nopți de dragoste, sub bolta cerului înstelat și privirea dojenitoare a Lunii. 
  
Acum, flacăra iubirii din ochii lui Doru, o smulsese din lumea viselor de smarald, contemlpând-o ca și cum ar fi văzut-o pentru prima dată. 
  
După cum o privea, știa ce v-a urma, dar nu se împotrivi în nici un fel. Șimțea în adâncul ființei ei un clocot , un zbucium, ca și zbuciumul mării, care trebuia eliberat, și cum altfel se putea decât lăsându-se în voia sorții. 
  
Se lăsă cuprinsă , ridicată și purtată de brațele vânjoase ale acestuia, până pe plaja din spatele casei. Aveau acolo, ferit de privirile indiscrete ale vecinilor, ce-i drept nu prea apropiați, cuibușorul lor de nebunii. 
  
Ei însăși erau doi nebuni frumoși, copii crescuți de mare, cu o iubire fără de-nceput, și pe care și-o doreau fără sfârșit! 
  
Referinţă Bibliografică:
IUBIRE FĂRĂ DE-NCEPUT / Flori Bungete : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2712, Anul VIII, 04 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Flori Bungete : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Flori Bungete
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!