CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  
Autor: Florentino Himelbrand         Ediţia nr. 2860 din 30 octombrie 2018        Toate Articolele Autorului

Zi de alegeri
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Zi de alegeri 
  
SCHIȚĂ DE FICȚIUNE 
  
Dragii mei, astăzi în zi de alegeri sunt puțin gelos pe marele succes al doamnei Aronovici care frumos îmbrăcată strânge mâna la toți cu zâmbetul pe față. 
  
La început m-am gândit să scriu ceva care să placă publicului, apoi după o cugetare mai profundă și gândindu-mă la „Moș Ion Roată și Unirea” – piesă de teatru în care jucasem și eu cândva, în adolescență, am hotărât să o ajut tot pe ea. De ce? Întrucât nuielele individuale pot fi rupte mai ușor decât în mănunchi iar dacă ea ajunge membră a consiliului orășenesc îi voi cere și pentru mine un post de „băgător de seamă de acasă” adică să nu mă duc să deranjez pe cineva cu prezența mea, doar să-mi intre salariul în bancă. 
  
Astfel că am decis să încep: 
  
Înaintea actualului primar, toate intersecțiile erau semnalizate cu indicatoare „cedează trecerea și atât, dar acum s-au făcut sensuri giratorii și toți se învârtesc. Problema însă este că la scriere că latinii scriu de la stânga la dreapta, iar evreii de la dreapta la stânga. Așa și cu sensul giratoriu în care unii șoferi care „merg pe două cărări” intră uneori pe unde trebuie să iasă și deșii datorită vitezei reduse nu au fost prea multe accidente rutiere ei sunt afișați la gazeta de perete. 
  
Într-un frumos și plăcut parc pe care majoritatea locuitorilor urbei îl apreciau, actualul primar a construit o fântână sub forma unei „cascade migratoare” dea lungul unui perete de marmoră și cum aceasta formează un adevărat curcubeu, iluminat de jos cu proiectoare cu LED-uri, locul a devenit extrem de circulat atât ziua cât mai ales noaptea, iar locuitorii din zonă și-au pierdut liniștea dinainte și odată cu aceasta a scăzut și prețul apartamentelor lor. 
  
Dar nu doar prețul apartamentelor ci și cel al automobilelor deoarece mii de păsări din diferite specii și ca atare și culori folosesc fântâna spre a bea apa proaspătă și a-și face baie, iar apoi – ați înțeles – se ușurează pe automobilele din zonă, proprietarii enervându-se în fiecare dimineață și uneori, datorită grabei de a ajunge la serviciu nu curăță destul parbrizul primind diverse amenzi de la poliția rutieră națională. 
  
Unele dintre principalele intersecții au fost dotate cu mici bazine amplasate central și echipate cu jocuri de apă și lumini colorate, dar și difuzoare. Totul este legat la emisiunea postului național de muzică jazz și au loc schimbări extrem de rapide ale ritmului atât al muzici dar și a „suratelor sale” presiunea apei precum și luminile astfel că mulți șoferi melomani au intrat la apă – la propriu și nu doar la figurat cum vă gândiți dumneavoastră cititorii. Desigur că bazinele au fost reparate și își continuă activitatea „distructivă”. 
  
Pe „Strada vieții” primarul a autorizat instalarea de bumpere (limitatoare de viteză) care să oblige conducătorii auto să circule cu viteză redusă dar aceste măsuri au făcut să ni se aplice proverbul „și Iadul este pavat cu intenții bune”. 
  
Prima victimă cunoscută mie a fost domnișoara Miriam care după ce a stat trei ore la coafor s-a urcat în autobuz așezându-se drept în spatele doamnei Leibovici care avea în mână un pahar acoperit conținând cafea. La primul salt al nărăvașului autobuz cafeaua neagră s-a „trezit” aruncând capacul și aterizând drept pe capul bietei domnișoare Miriam, pe coafura ei blond platinat – căci restul este negresă din Etiopia. 
  
Vecinul meu Liviu care înainte avea mari probleme cu dopurile de ceară ce i se formau în urechi aude perfect întrucât orice dop care este pe cale de a se forma este azvârlit afară la orice bumper. Desigur, veți spune că acesta este un lucru pozitiv, dar care are și aspectele sale negative întrucât toți elevii săi sunt nemulțumiți nemaiputând să-și „sufle” răspunsurile. 
  
Chiar mie mi s-a întâmplat în autobuz că un tânăr mi-a dat un aparat auditiv găsit pe jos. Bineînțeles că l-am depus la oficiul de obiecte pierdute unde funcționara mi-a explicat: Avem un sortiment deosebit de aparate pe care nimeni nu le revendică și în ultima perioadă magazinele de specialitate au o vânzare foarte redusă – oricine are nevoie vine aici și își alege unul care i se potrivește, făcând apoi o donație modică pentru urbea noastră. 
  
Doamna Sarah care în fiecare zi pleca la serviciu cu un borcan închis cu lapte fiert - pentru cafea, ajunge acum acolo cu frișcă gata bătută. Credeți că este bine, dar de fapt este rău întrucât frișca fără zahăr nu are nici un gust astfel că după instalarea bumperelor a început și ea să adauge două linguri de zahăr în lapte. Frișca are gust, dar și greutatea ei corporală a crescut făcând-o din ce în ce mai puțin interesantă pentru soț. 
  
În altă intersecție, primarul a permis instalarea unor păpuși rotitoare imitând polițistele cu carnetul de amenzi în mână, dar având și fuste la o palmă deasupra genunchiului. Aceste păpuși dotate cu radar Doppler se rotesc după automobilele care circulă cu viteză excesivă și unii conducători auto privind în oglinda retrovizoare distrug gardul și intră pe proprietatea familiei Piază Rea care este deja în proces cu primăria. 
  
Ca o consecință a celor enumerate mai sus companiile de asigurare ale automobilelor percep o taxă suplimentară locuitorilor urbei noastre. 
  
Primarul a aprobat construirea unei șosele rapide prin pădure ceea ce a distrus fragilul echilibru biologic. Deoarece mai mulți cetățeni s-au plâns de șacalii care nemaigăsind suficienta hrană în natură intrau până la lăzile de gunoi, primarul a ordonat construirea unui gard de protecție al cărui scop declarat era acela de a-i ține departe, dar au rămas destui pe teritoriul urbei care nu mai găsesc calea de ieșire și s-au împrietenit cu câinii unor locuitori dând naștere unor corcituri greu de închipuit înainte. 
  
Dar nu doar șacalii creează probleme ci și alte animale care nu mai știu cum să-și asigure hrana zilnică. De exemplu doamna Haimovici, auzind tunete a ieșit noaptea din casă spre a-și aduna rufele puse la uscat. Intrând în grădină a întâlnit o scroafă de mistreț care-i mânca legumele și între cele două s-a deschis un conflict din priviri. Cum era de așteptat, ființa superioară adică doamna Haimovici a câștigat confruntarea, dar nu datorită puterii fizice sau psihice ci datorită măștii de noapte care-i acoperea fața și care a cauzat mistreței o asemenea panică încât a sucombat pe loc. Deoarece nu avea autorizație, acum doamna Haimovici are proces cu asociația de protecție a animalelor. 
  
La crescătoria de pești exotici unde mai veneau păsări să mănânce cina, primarul a instalat un clopot mare și altele mai mici ale căror ciocane sunt acționate de radare care sesizează păsările care poposesc pe luciul apei și funcție de mărimea acestora se aude un sunet mai grav sau mai înalt. După un timp păsările s-au obișnuit cu aceasta și nu se mai sperie, peștii ies mai puțin la suprafață, dar cetățenii din zonă și-au pierdut somnul de noapte. 
  
Față de cele ce v-am povestit reflectați singuri dacă Primarul acesta merită să mai fie reales. 
  
Votați partidul X și pe doamna Aronovici! 
  
Referinţă Bibliografică:
Zi de alegeri / Florentino Himelbrand : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2860, Anul VIII, 30 octombrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Florentino Himelbrand : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentino Himelbrand
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!